Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Groot onderhoud A10 Noord vervroegd

Het groot onderhoud bij de A10 Noord begint eerder dan verwacht. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren 2020 zal daarom de binnenring tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg) geheel afgesloten zijn. Kom meer te weten over deze grote onderhoudsklus.

Strooizoutverbruik fors omlaag

De strooiwagens van Rijkswaterstaat zijn in de winter van 2019-2020 minder uitgerukt dan de voorgaande jaren. Terwijl het gemiddelde verbruik op 90 miljoen kg strooizout ligt, kwamen we deze winter met slechts 16 miljoen kg strooizout door.

Waalbrug ook tijdens renovatie toegankelijk voor hulpdiensten

De Waalbrug vormt een belangrijk onderdeel van de traumaroute naar het Radboudumc. Daarom moet ook tijdens de renovatie de brug altijd toegankelijk zijn voor hulpdiensten. Michiel Hartemink van Brandweer Gelderland-Zuid vertelt hoe dit mogelijk gemaakt wordt.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen