Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Test strooi- en ploegwagens voor winterseizoen

Rijkswaterstaat is gestart met het klaarmaken van het wintermaterieel om goed voorbereid te zijn voor de komende winter. Alle strooiwagens en sneeuwschuivers op de 56 steunpunten worden verspreid over heel Nederland getest.

Gastransportleiding bij knooppunt Hoevelaken succesvol verlegd

Met een spectaculaire boring heeft de Gasunie een 55 m lange gastransportleiding in de buurt van knooppunt Hoevelaken verlegd. De leiding werd door kranen opgetild en stukje voor stukje aan het deel gelast dat al onder de grond was getrokken.

Verkeerstelling met drones op knooppunt Zaandam

Rijkswaterstaat hield op een nieuwe manier een verkeerstelling op het knooppunt Zaandam, waar de A7 en A8 elkaar kruisen. Door middel van drones werd onder andere in kaart gebracht hoeveel voertuigen het knooppunt passeren.

Populair

Geen data gevonden

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen