Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Natuurcompensatie voor verbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide

Hoewel Rijkswaterstaat er alles aan doet om zoveel mogelijk met de natuur rekening te houden bij de aanleg van wegen, is dat in de praktijk niet altijd mogelijk. Soms wordt een natuurgebied benadeeld. Als compensatie leggen we struikgewas of bos aan. Zo ook voor de verbreding van de A2 Het Vonderen – Kerensheide. Lees hier meer over.

30 jaar Ring A10: een mijlpaal

Hij lijkt er al een eeuwigheid te liggen, de Ring A10. Toch is dit bouwwerk slechts 30 jaar geleden opgeleverd, tegelijk met de officiële opening van de Zeeburgertunnel. Ontdek meer over dit prachtige project op de speciale themapagina.

Nieuw hoogtedetectiesysteem Drechttunnel moet te hoge vrachtwagens waarschuwen

Minimaal 50 keer per maand wordt de Drechttunnel aan de snelweg A16 afgesloten om te voorkomen dat vrachtwagens hoger dan 4 m de tunnelbuis inrijden en schade veroorzaken. Een nieuw hoogtedetectiesysteem moet ervoor gaan zorgen dat er minder afsluitingen nodig zijn en dus verkeer minder hinder ondervindt. De proef duurt 2 jaar. Kom meer te weten over het systeem.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.