Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Strooiwagens dit jaar minder uitgerukt

Onze strooiwagens zijn in de winter van 2018/2019 minder uitgerukt dan eerdere jaren. Met de inzet van 546 strooiwagens, 350 sneeuwschuivers, 2 Firestorms en een Lavastorm is de gladheid afgelopen winter bestreden.

Bermen staan bol van het leven

Het maaiseizoen is weer gestart. Daarom nemen we duizenden kilometers groen onder handen. Lees het interview met adviseur eco-engineering en groenbeheer Freek van Gestel hoe we bij het maaien zeldzame planten en dieren ontzien.

Verkeersstop voor betere doorstroom

Files worden langer en langer. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, zet Rijkswaterstaat de verkeersstop in. Maar wat is dit precies en wanneer zetten we deze in? Medewerker operationele advisering Jan Burger vertelt.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen