Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Verdiepte aanleg A9 Amstelveen start in 2020

We gaan aan de slag met de verbreding van de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Het tracébesluit is 27 februari 2019 onherroepelijk geworden. Het werk start in 2020 en is klaar in 2026.

Ingebruikname nieuwe viaducten A6 Almere

Op 9 maart 2019 worden 3 nieuwe viaducten van de snelweg A6 in het Weerwatergebied bij Almere in gebruik genomen. Voor de verbreding van de A6 bouwen we 8 nieuwe viaducten en verbreden we 5 viaducten.

Plant nieuwe populieren langs A6 bij Lelystad

We planten 7.000 nieuwe populieren langs de A6 bij Lelystad. De oude populieren zijn verwijderd omdat ze het einde van hun levensduur naderden. Er is opnieuw voor populieren gekozen om zo het typische polderlandschap te behouden.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen