Snelweg A16

De A16 loopt van knooppunt Terbregseplein in Rotterdam via Dordrecht en Breda richting Antwerpen naar Hazeldonk, bij de Belgische grens.

Wegwerkzaamheden A16

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A16

N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden

Op de wegen in en rond de Drechtsteden staan regelmatig files. We passen het huidige wegennet (N3/A15/A16) aan en verbeteren zo de doorstroming en bereikbaarheid.

A16: onderhoud en vernieuwen Van Brienenoordbrug

We vernieuwen de Van Brienenoordbrug in de A16. De brug is één van de drukste van Nederland. Met de vernieuwing maken we de brug toekomstbestendig.

Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg

We werken aan de weg in Noord-Brabant en Limburg, zodat de snelwegen van goede kwaliteit blijven.

Feiten over de A16

De A16 is 58 km lang

  • Het gedeelte van de snelweg A16 tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Ridderkerk is met 16 rijstroken en 8 vluchtstroken het breedste wegvak van Nederland. 
  • De Drechttunnel maakt onderdeel uit van de A16.

Podcast Waar gaat het heen? De toekomst van de snelweg

Botte zit in de auto bij Serge van Dam, die bij Rijkswaterstaat werkt aan de mobiliteit van de toekomst. Ze rijden over de A16, een testtraject voor nieuwe uitvindingen.

Snelheid en spitsstroken

Inkijkje in de Van Brienenoordbrug A16

De Van Brienenoordbrug bij Rotterdam is een van de meest opvallende objecten in de A16. De brug is een onmisbare schakel in het wegennetwerk in Zuid-Holland en de Ring Rotterdam. De Van Brienenoordbrug is 1320 m lang, de ranke, stalen boogbrug is 300 m en 24 m hoog. Onderstaande video laat een impressie zien van een Instawalk door de Van Brienenoordbrug in de snelweg A16.

(Beeldtitel: #InstawalkRWS. Van Brienenoordbrug. Mensen hebben oranje hesjes aan en gele helmen op. Rene Libeton:) RUSTIGE MUZIEK RENE LIBETON: We bezoeken de kelders van de Van Brienenoordbrug. Normaal gesproken staan de mensen voor de brug te wachten als hij opengaat of ze rijden er met een noodgang overheen. Nu bieden we de mensen de kans om in de brug te kijken wat er gebeurt als de brug opengaat. (Verschillende mensen zijn aan het fotograferen. Sander Lodewikus:) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER SANDER LODEWIKUS: De Instawalk in Rotterdam vind ik geweldig. De mooiste foto, ik hoop dat ik hem zo meteen nog ga maken als de zon zakt. (Een foto van de brug.) LISA STOLK: Ik vind het superleuk dat je ziet wat andere mensen voor foto's maken en dat je dan later ziet: o ja, ik heb daar ook gestaan maar dat is toch een heel andere foto. Toch wel iets unieks, dat je echt in de brug mag komen. Wat eigenlijk wel heel tof is dat jullie dat organiseren en dat we daarbij mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2017.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER EN STOPT DAN

Nieuws over de A16

Onderliggende pagina