Snelweg A27

De A27 loopt van knooppunt Sint Annabosch bij Breda naar Almere. De snelweg verbindt het noordelijke deel van de Randstad en Noord-Nederland met Noord-Brabant en België.

Wegwerkzaamheden A27

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A27

Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland

We renoveren en vervangen een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten in de provincie Zuid-Holland voor een vlotte en veilige doorstroming.

A27/A12: aanpassing Ring Utrecht

Rijkswaterstaat vergroot de capaciteit op de A27 en A12 en scheidt drukke verkeerstromen, zodat verkeer beter en veiliger doorrijdt.

Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg

We werken aan de weg in Noord-Brabant en Limburg, zodat de snelwegen van goede kwaliteit blijven.

Feiten over de A27

De A27 is 109 km lang

  • De A27 loopt over 2 belangrijke bruggen: de Lekbrug bij Hagestein en de Merwedebrug bij Gorinchem.
  • De snelweg kruist de Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie die loopt van de voormalige Zuiderzee bij Muiden tot aan de Biesbosch.
  • De A27 geeft de autorijder op veel plekken een breed beeld op rivieren, waarden, polders, natuurgebieden, bossen en karakteristieke stads- en dorpssilhouetten. De weg raakt verschillende stedelijke regio's, maar doorsnijdt deze nauwelijks. Het routeontwerp Panoramaroute zorgt voor een maximale ervaring, wat betreft panoramische vergezichten op landschappen en steden. 

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A27