Voorwerpen en dieren op de weg of schade aan het asfalt melden

Ligt er een voorwerp op de weg of vluchtstrook, of loopt er een dier overheen? Ziet u dat de weg kapot is? Neem dan meteen contact op met Rijkswaterstaat. Bel met 0800-8002 en voorkom een ongeluk.

Voorwerpen, dieren en schades kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk aan een schoen op de weg waardoor een motorrijder onderuit kan gaan. Jaarlijks ruimt Rijkswaterstaat 36.000 voorwerpen en 13.000 dieren op. Ook lossen we 6.000 meldingen over schade aan het asfalt op.

Voorwerp of dier op de weg? Of schade aan het asfalt? Bel 0800-8002 en voorkom een ongeluk

Hoe maakt u een melding?

Ziet u een voorwerp of dier op de weg? Of is er schade aan de rijbaan of de vluchtstrook? Volg dan de volgende stappen:

  1. Bel handsfree met 0800-8002.
  2. Vertel om welk voorwerp, dier of om wat voor schade het gaat.
  3. Geef door bij waar het voorwerp, dier of de schade is. We hebben van u het wegnummer, hectometernummer (bijvoorbeeld 57,5) en de rijrichting (li/re) nodig. Kijk hier voor op het hectometerpaaltje dat het dichtstbij is.

Vervolgens sturen we een van onze weginspecteurs op pad om het voorwerp of dier weg te halen of schade te inspecteren. Doe dit vooral niet zelf.

Let op: geef meldingen niet door via bijvoorbeeld WhatsApp of ons contactformulier, maar bel ons op 0800-8002.

Is er gevaar? Bel de politie

Is er sprake van een levensgevaarlijke situatie, zoals bijvoorbeeld een ongeval of een persoon op de weg? Bel dan 112. De meldkamer van de politie staat in direct contact met de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Hierdoor kunnen wij ook snel in actie komen.