Snelweg A4

De A4 loopt van Amsterdam via Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom naar de Belgische grens bij Zandvliet.

Wegwerkzaamheden A4

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A4

A4: verbeteren doorstroming A4 Haaglanden-N14

We verbeteren de komende jaren de doorstroming op snelweg A4 Haaglanden en de N14. Zo blijft de regio Den Haag bereikbaar en aantrekkelijk voor bedrijven en inwoners.

A4: verbeteren doorstroming A4 Burgerveen-N14

We verbeteren de verkeersdoorstroming op de snelweg A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting op de N14 bij Den Haag. Zo neemt de verkeersdruk af.

Feiten over de A4

de A4 is 125 km lang

  • De hogesnelheidslijn HSL-Zuid kruist de A4 bovenlangs bij Hoogmade.
  • Het Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen is het oudste aquaduct van Nederland (1961).
  • De eerste delen van de A4 zijn aangelegd in de jaren 30, zoals het stuk tussen Amsterdam en Sassenheim (1938).
  • De Schipholtunnel, de Beneluxtunnel en de Ketheltunnel maken deel uit van de A4.
  • In 2012 ging de bouw van de A4 tussen Delft en Schiedam van start. Eind 2015 werd het 7 km lange wegdeel opengesteld voor het verkeer.
  • Het routeontwerp van de A4 is gebaseerd op de ontwikkeling van de Deltaroute, dwars door het deltagebied van Nederland en Vlaanderen. Door de A4 onder meer als een rivier op te vatten, is er consequent gekozen voor water- en rietvegetatie bij drassige terreinen. Het refereert aan de rol van water in de Nederlandse en Belgische Delta en draagt bij aan de eigen identiteit van de Deltaroute A4.

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A4