Innovatie

Innovatie

Innovatie is nodig om Nederland op een duurzame en betaalbare manier leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. Zo staat Rijkswaterstaat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis: veel bruggen, tunnels en viaducten zijn toe aan vervanging of renovatie.

Tegelijk vragen klimaatverandering en toenemende verkeersdrukte om slimme, duurzame en veilige oplossingen. Ook willen we in 2030 energieneutraal zijn en circulair werken.

Samen innoveren

Rijkswaterstaat geeft ruim baan aan innovaties op de weghet water, op het gebied van ruimte en duurzaamheid en informatievoorziening. We werken hiervoor nauw samen met bedrijven, kennisinstellingen en andere overheden.

Negen innovatieprojecten uitgelicht

Zoals afgesproken in het Regeerakkoord, stelt Rijkswaterstaat zich in innovatieprojecten op als launching customer. Dit betekent dat Rijkswaterstaat als eerste innovaties grootschalig wil toepassen en zo bedrijven de kans wil geven om innovaties op de markt te brengen. 9 innovatieprojecten zijn geselecteerd om hiermee versneld aan de slag te gaan, waaronder het circulaire viaduct bij Kampen, circulair wegmeubilair en duurzame kustlijnzorg.

Contact

Bent u ook met innovatie bezig en wilt u met ons in gesprek over een eventuele samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier Servicedesk Zakelijk. Wilt u een innovatievoorstel indienen? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Innovatieloket Rijkswaterstaat.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld u dan aan voor het digitaal magazine Zakelijk & Innovatie en de Nieuwsbrief Zakelijk.

Documenten

Innovatienieuws

Meer innovatienieuws