Uitgelicht

Hijsoperatie pijlers Zoutdam IJmuiden succesvol afgerond

Op 31 maart 2024 hebben we de hijsoperatie om de 2 pijlers van Zoutdam IJmuiden in het Binnenspuikanaal van sluizencomplex IJmuiden te plaatsen afgerond.

Noord-Holland: de start van het vaarseizoen 2024

Vaarseizoen 2024 staat voor de deur en dit betekent dat het weer drukker gaat worden op het water. Bij een aantal bruggen in Noord-Holland is een beperkt regime.

Inzaaien en inplanten zeegras in Waddenzee weer van start

We zijn weer gestart met het inzaaien en inplanten van zeegrasvelden. In 2024 zijn er werkzaamheden bij Ameland, Ballastplaat, Griend en de Waardgronden.


Nieuws

 • Brug Oude Schouw dicht door werkzaamheden

  Werkzaamheden 22 april 2024

  Brug Oude Schouw is van maandag 29 april tot vrijdag 3 mei 2024 dicht voor gemotoriseerd verkeer. De brug krijgt een nieuwe slijtlaag op het asfalt.

 • Wisseling van de wacht op de Rottums

  Nieuwsbericht 19 april 2024

  Rijkswaterstaat neemt het natuurbeheer op de Rottums over van Staatsbosbeheer. Het doel blijft: zoveel mogelijk rust, voor planten, zeehonden en vogels.

 • Prinses Marijkesluis: renovatie van start

  Nieuwsbericht 18 april 2024

  De renovatie aan de Prinses Marijkesluis in Rijswijk is gestart. Het heeft als doel om de sluis in de toekomst veilig en betrouwbaar te blijven gebruiken.


Projecten

Selectieve Onttrekking bij Zeesluis IJmuiden

We bouwen een zoutdam in het Binnenspuikanaal van het sluizencomplex IJmuiden. Hierdoor stroomt zout water terug naar zee.

Bekijk de projectpagina
Foto: © Rijkswaterstaat

Oude Maas: renovatie Spijkenisserbrug

We vervangen in 2024 en 2025 de technische installaties en de asfaltlaag op de hefdelen van de Spijkenisserbrug. Zo blijft de brug in de toekomst beschikbaar.

Bekijk de projectpagina