Uitgelicht

Schadeherstel na hoogwater op de Maas van start

Het hoge water van de afgelopen periode heeft zijn sporen achtergelaten op de Maas. De inspecties aan bruggen, sluizen, stuwen, oevers en vistrappen is al klaar. Ook is aangespoeld afval in de Uiterwaarden in beeld gebracht. Het 1e herstel zal zijn om onveilige situaties te voorkomen. Daarna pakken we schades aan die gevolgen hebben voor de werking van het systeem.

Metamorfose van de Leuvekolk bij Rotterdam

Een fijn plekje voor mens én dier; dat is het doel van de verandering van de Leuvekolk bij Rotterdam. Als sinds 2019 staat dit vergeten stukje natuur in de steigers. De aanleg van een ligweide, vispassage en steiger zijn nu aan de beurt.

Flitscamera’s controleren maximumsnelheid Haringvliegbrug

In 2023 staan er werkzaamheden aan de Haringvlietbrug (A29) in de planning. Om de brug tot die tijd veilig te kunnen blijven gebruiken, zijn er flitscamera’s geïnstalleerd. Deze gaan de verlaagde maximumsnelheid van 50 km/h controleren.


Nieuws


Projecten

Maaswerken

Met de Maaswerken verbeteren we de hoogwaterbescherming langs de Maas. We verbreden de rivier, verlagen Uiterwaarden en versterken onder andere kades en dijken. Het is een flinke klus; we werken op 52 plaatsen over een lengte van 222 km.

Bekijk de projectpagina

Lek: verwijderen Boogbrug Vianen

De A2 heeft al 2 nieuwe Lekbruggen. Daarom heeft de oude brug geen functie meer. Om onveilige situaties te voorkomen, verwijderen we deze. Het 1e deel van de verwijdering van de Boogbrug is al begonnen.

Bekijk de projectpagina