Wegen

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Uitgelicht

Jaaroverzicht 2021: Rijkswaterstaat in beeld

Spectaculaire brugverplaatsingen zoals de Suurhoffbrug en Boogbrug Vianen, het inzetten van de eerste elektrische en zelfvoorzienende strooiwagen, het hoogwater in de Maas en Rijn van afgelopen zomer en de renovatie van de Haringvlietbrug waren slechts een aantal bijzondere gebeurtenissen in 2021. De meest opvallende hebben we op een rijtje gezet.

Voorstellen voor transitie naar duurzame wegverharding

Om in 2030 volledige circulair te kunnen werken is het nodig om een stapje extra te zetten. Er zijn nu 2 voorstellen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele grondstoffen. Die plannen komen in de vorm van circulaire, uitstootloze asfaltcentrales en biobased bitumen (bitumen is de grondstof in asfalt).

Monitoring veiligheid Roertunnel en Tunnel Swalmen

Door een verouderd snelheidsdiscriminatiesysteem (SDS) in de Roertunnel en Tunnel Swalmen kan het systeem er ieder moment mee ophouden. Ook zijn sommige cruciale onderdelen voor het onderhoud niet meer leverbaar. Daarom monitort Rijkswaterstaat nu de veiligheid van de tunnels. Die zijn op dit moment veilig te gebruiken.


Nieuws

Wegen in beheer van Rijkswaterstaat


Projecten

Foto: © Thomas Fasting

A29: renovatie Heinenoordtunnel

Om de Heinenoordtunnel uit 1969 ook voor de toekomst veilig en betrouwbaar te houden, gaat hij op de schop. Technische installaties en bedienings-, bewakings- en besturingssystemen krijgen een update of zijn aan vervanging toe. Ook komt er nieuw asfalt, een nieuw middentunnelkanaal, nieuwe lichtroosters en ondergaan de dienstgebouwen een grondige renovatie.

Bekijk de projectpagina
Foto: © Paul van Baardwijk - Studio Retouched

Onderhoud Maxwell Taylorbrug Veghel

Door intensief gebruik van de uit 1969 stammende Maxwell Taylorbrug in Veghel is de brug door slijtage toe aan onderhoud. Onder andere asfaltvervanging van de rijbaan en het fietspad en herstel van betonschades staan op de planning. Uiterlijk eind augustus 2022 is het werk klaar.

Bekijk de projectpagina


Vraag en antwoord