Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Update project ViA15: vertraagd door corona

Project ViA15 heeft door corona vertraging opgelopen, waardoor het project een jaar later dan gepland klaar zal zijn. De nieuwe datum is eind 2025. Ter voorbereiding op de realisatiefase voeren we wel alvast een ontgravingsproef uit.

Sluis Eefde: verfraaien Noordelijk terrein

Door de extreme droogte in de zomer van 2020 zijn er een aantal bomen doodgegaan. Deze gaan we vervangen, waarbij er ook extra heesters en stinzenplanten worden toegevoegd aan het landschap. Zo verfraaien we het geheel weer.

Rijkswaterstaat in de winter: ‘kouder dan 5°C is een no-go’

Hoe onderhoud je in totaal zo’n 734 km aan asfalt in de provincies Limburg en Noord-Brabant? Sjoerd Methorst, omgevingsmanager van het Zuid Nederland A Wegenteam vertelt er meer over in dit interview.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.