Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Eerste circulaire viaduct bij Kampen

Op 4 december 2018 werd het eerste circulaire viaduct vlakbij Kampen geplaatst. Het viaduct bestaat uit 40 betonnen elementen en kan volledig en ongeschonden worden gedemonteerd, verplaatst en herbouwd. Het is het eerste betonnen viaduct in Nederland dat zo is gebouwd.

Archeologisch onderzoek Ring Utrecht

Archeologen in Houten hebben tijdens onderzoek ter voorbereiding op de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht een aantal oude voorwerpen van 2000 jaar oud opgegraven. Gebruiksvoorwerpen, maar ook hout dat mogelijk hoort bij het dak van een oude waterput.

Interview met weginspecteur Arno Catta

Al ruim 15 jaar doorkruist weginspecteur Arno Catta de Limburgse autosnelwegen. Op de snelweg A2 tussen Kerensheide en het Vonderen ziet hij het verkeer nu nog geregeld stagneren, ook als de spitsstroken open zijn. In dit interview praat hij ons bij.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen