Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Wegvervoerders vieren dat ze 2 miljoen kuub zand hebben verscheept

Ledverlichting A28: duurzamer, zuiniger en langere levensduur

Van september 2020 tot februari 2021 is Rijkswaterstaat bezig om de openbare verlichting op de A28 te vervangen door ledverlichting. De lampen die er nu hangen gaan zo’n 4 jaar mee. Ledverlichting daarentegen 20 jaar. Een stuk duurzamer dus en bovendien 30% zuiniger in gebruik. Lees meer over de andere onderhoudswerkzaamheden die ook plaatsvinden.

Wegverbreding A27 komt er definitief

De snelweg A27 tussen Houten en Hooipolder is al jaren een groot knelpunt. Tijd dus om er wat aan te doen. Door de verbreding van de weg verbetert de doorstroming en is er ook minder sluipverkeer in de regio. Meer weten over de verbreding van de A27?

A16 Rotterdam op de helft: 2 miljoen m3 zand verscheept

De chauffeurs van de zandtransporten aan de A16 Rotterdam hebben er al zo’n 100.000 ritjes opzitten. Dat komt neer op 2 miljoen m3 zand. Op topdagen rijden er zo’n 80 vrachtwagens af en aan om alles op zijn plek te krijgen voor de aanleg van de snelweg. Ze zijn nu op de helft, er is dus nog even te gaan. Lees hier over deze feestelijke mijlpaal.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.