Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Terugblik op reusachtig project Gaasperdammertunnel

Nu de eerste rijstroken van de Gaasperdammertunnel open zijn, is het tijd voor een terugblik op dit bijzondere project. Sleutelfiguren van aannemerscombinatie IXAS vertellen in dit interview hoe een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer cruciaal was voor het succes van deze 5 jaar durende klus.

Het vlindereffect: hoe één actie de berm veranderde

Langs de snelweg A79 vliegen honderden exemplaren van de veldparelmoervlinder. Het beestje met een kenmerkend oranje-wit vleugelpatroon is terug van weggeweest. Maar hoe is dat zo gekomen? Rijkswaterstaat-ecoloog Reinetta Roepers onthult het geheim van goed groenbeheer.

Eerste nieuwe brugdek Wantijbrug N3 ingehesen

110 ton aan staal. Daar bestaat het eerste brugdeel uit dat op vernuftige wijze werd ingehesen bij de Wantijbrug. Binnenkort volgt het tweede beweegbare brugdeel. Lees meer over dit bijzondere staaltje werk.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.