Wegen

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Uitgelicht

Bergen zand versleept voor tijdelijke rotonde Ankie Verbeek-Ohrlaan

Twee jaar lang blijft de tijdelijke rotonde Ankie Verbeek-Ohrlaan in Rotterdam er. Zo kan De Groene Boog het werk aan de nieuwe snelweg A16 Rotterdam met zo weinig mogelijk hinder voor de omgeving blijven doen.

Haringvlietbrug: 2 rijstroken levert minder reistijd op

Door op de Haringvlietbrug in beide richtingen beide rijstroken te versmallen, ontstaat er minder reistijd. Dit in tegenstelling tot het versmallen van slechts 1 rijstrook in beide richtingen. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h zodat het verkeer veilig kan blijven rijden tot aan de renovatie.

De dekplaten werden grondig schoongemaakt voor bevestiging zodat de epoxy optimaal hecht

Suurhoffbrug-dekplaten met speciale lijm vastgemaakt

Afgelopen zomer zijn er nieuwe dekplaten op de oude platen geplaatst van de Suurhoffbrug. Dit is gedaan met een hele bijzondere toepassing van epoxy (lijm) en bouten. Een speciale ontwikkeling voor de Suurhoffbrug. Renovatie van de brug was hard nodig door de toename van meer en zwaarder verkeer.


Nieuws

Wegen in beheer van Rijkswaterstaat


Projecten

A29: Renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel

Tot aan de werkzaamheden in 2023 moet de brug nog wel veilig te gebruiken zijn. Daarom is er onder andere een maximumsnelheidsverlaging naar 50 km/h. Flitscamera’s controleren op de snelheidsverlaging. Er is ook een versmalling van de rijstroken in beide richtingen. Deze maatregelen zijn nodig omdat klemmen lostrillen door al het verkeer dat over de brug rijdt.

Bekijk de projectpagina

A73: groot onderhoud Tunnel Swalmen en Roertunnel

Tunnel Swalmen en de Roertunnel zijn in 2008 opengesteld voor verkeer en zijn toe aan groot onderhoud. Naast regulier onderhoud is ook een deel van de technische systemen toe aan vervanging. Na de werkzaamheden zijn de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van de Roertunnel en Tunnel Swalmen weer langdurig geborgd.

Bekijk de projectpagina


Vraag en antwoord