Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Stand-by bergers op 20 locaties

We zetten tijdens de ochtend- en avondspits op 20 strategische plekken in Nederland stand-by bergers in. Omdat de bergers vanaf deze plekken langs de snelweg sneller bij een ongeluk aanwezig zijn om een voertuig te bergen, is de weg eerder vrij en hierdoor minder oponthoud voor overig verkeer.

Extra lange portalen boven de A1

Heijmans plaatst boven de te verbreden snelweg A1 tussen Deventer-Oost en Rijssen in maart en april 2019 maar liefst 36 nieuwe portalen met elektronische borden om het verkeer te regelen. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Hoofduitvoerder Rick Meijer vertelt.

#DOESLIEF tegen de weginspecteur

Rijkswaterstaat werkt mee aan de SIRE-campagne #DOESLIEF, waarin Nederlanders worden geconfronteerd met onaardig gedrag. We vinden dit een goed initiatief aangezien 72% van de weginspecteurs regelmatig een opgestoken middelvinger krijgt.

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen