Snelweg A28

De snelweg A28 loopt van knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht, via Amersfoort, Nijkerk, Zwolle, Hoogeveen en Assen naar Groningen.

Wegwerkzaamheden A28

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A28

Onderhoud wegen Oost-Nederland

Rijkswaterstaat onderhoudt de wegen in Oost-Nederland. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming.

A28/A1: project knooppunt Hoevelaken

Rijkswaterstaat pakt het knooppunt aan. Zo vergroten we de bereikbaarheid van Midden-Nederland en verminderen we de luchtvervuiling en geluidoverlast.

A28: stabilisatie Vollenhoventunnel

In de Vollenhoventunnel is een tunneldeel door extreem hoge grondwaterstand omhoog gekomen. We doen onderzoek naar de oorzaak en de mogelijke oplossing.

Feiten over de A28

De A28 is 187 km lang

  • Langs de snelweg A28 wordt de berm op 2 plekken op een natuurlijke manier onderhouden: bij Ossesluis lopen 10 Nederlandse landgeiten en bij Assen-Zuid loopt een aantal Schotse Hooglanders langs de weg.
  • Als u over de A28 rijdt, ziet u blauwe borden met daarop U31 of U32. Dit zijn verwijzingen naar uitwijkroutes, vaste omleidingsroutes die u kunt volgen als de snelweg wordt afgesloten door bijvoorbeeld een ongeluk. Zo zorgen we ervoor dat files snel zijn opgelost.

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A28