Projectenoverzicht water

Projectenoverzicht water

Hieronder staat een overzicht van alle actuele waterprojecten die in opdracht van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd.


Er zijn 92 projecten gevonden.

IJssel: inspecties en onderhoud Molenbrug bij Kampen

Van 2022 tot 2024 voeren we noodzakelijk onderhoud uit aan de Molenbrug bij Kampen. Zo stroomt het verkeer ook in de toekomst vlot en veilig door via de N764.

Grevelingen: onderhoud aan de Grevelingensluis

Om de Grevelingensluis in de toekomst veilig te houden, is onderhoud van onderdelen nodig tot eind 2023. We reviseren cilinders, buffers en draaipunten.

Wolderwijd: ondiepe, luwe en diepe zone met onderwaterbos

Het onderwaterleven in het Wolderwijd heeft een impuls nodig. Voor meer variatie leggen we een ondiepe, diepe en een luwtezone aan met een onderwaterbos.

Amsterdam-Rijnkanaal: renovatie Prinses Marijkesluis

De komende jaren voeren we een renovatie uit aan de Prinses Marijkesluis. Hierdoor blijft de sluis beschikbaar en betrouwbaar.

Onderzoek water- en bodemkwaliteit Veerse Meer

We voeren onderzoek uit naar de water- en bodemkwaliteit in het Veerse Meer, die momenteel niet goed is. Hierdoor krijgen we inzicht in oplossingen.

Wilhelminakanaal: onderhoud ophaalbrug Oranjelaan bij Beek en Donk

Van 2 tot en met 6 mei 2022 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de ophaalbrug Oranjelaan over het Wilhelminakanaal. Hierdoor ontstaat hinder voor wegverkeer.

Wilhelminakanaal: onderhoud Sluis IV en brug

Van 19 tot en met 30 september 2022 voeren we inspecties, reparaties en verbeteringen uit aan Sluis IV en de brug in het Wilhelminakanaal.

Wilhelminakanaal: onderhoud Sluis V

We voeren onderhoud uit aan Sluis V in het Wilhelminakanaal van 10 tot en met 14 oktober 2022. Er is mogelijk hinder voor scheepvaart en wegverkeer.

Onderhoud brug over het Oude Maasje Sprang Capelle

We voeren onderhoud uit aan de brug over het Oude Maasje van 4 juli tot 26 augustus 2022. Er kan hinder zijn voor het wegverkeer.

Zuid-Willemsvaart: onderhoud Brug 14

Brug 14 is een platbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Nederweert. Van 11 tot en met 22 juli 2022 voeren we hier onderhoudswerkzaamheden uit.