Snelweg A2

De snelweg A2 loopt van de Nieuwe Utrechtsebrug bij Amsterdam via Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven naar Maastricht.

Wegwerkzaamheden A2

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A2

A2: vervanging verlichting Leidsche Rijntunnel

Om de Leidsche Rijntunnel in de toekomst veilig open te houden, vervangen we de verlichting. De huidige verlichting wordt vervangen door led-verlichting.

Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg

We werken aan de weg in Noord-Brabant en Limburg, zodat de snelwegen van goede kwaliteit blijven.

A2: wegverbreding Het Vonderen-Kerensheide

Rijkswaterstaat verbreedt de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide naar 2x3 rijstroken voor betere doorstroming.

Feiten over de A2

De A2 is 217 km lang

  • De A2 tussen Amsterdam en Utrecht volgt de route van de E35 die daarna overgaat in de E25. De A2 is daarmee het begin van de Route du Soleil naar het zuiden.
  • De Jan Blankenbrug over de Lek bij Vianen is vernoemd naar Jan Blanken, de eerste inspecteur-generaal van Verkeer en Waterstaat.
  • De Koning Willem-Alexandertunnel en Leidsche Rijntunnel maken onderdeel uit van de A2.
  • Om meer samenhang te creëren binnen de A2, is er een routeontwerp gemaakt die de Trekvogelroute wordt genoemd. Een herkenbaar onderdeel hiervan zijn de trekvogels in reliëf o.a. op geluidsschermen en in tunnels. De trekvogel symboliseert de zuidwaartse richting van de A2.

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A2