Snelweg A1

Snelweg A1

De A1 loopt van Amsterdam via 't Gooi, Amersfoort, Apeldoorn en Deventer naar Oldenzaal, bij de Nederlands-Duitse grens.

Wegwerkzaamheden A1

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Projecten op de A1

A1: vervanging viaduct Hoog Burel

Viaduct Hoog Burel over de A1 ten westen van Apeldoorn is meer dan 50 jaar oud en kampt met betonschade aan de onderkant van het viaduct. In 2022 vervangen we het viaduct door een nieuw viaduct.

A1: onderhoud Hoevelaken - Hengelo

We vervangen de bovenste asfaltlaag van de snelweg A1 tussen Hoevelaken en Hengelo. Hierdoor zorgen we ervoor dat de weg veiliger wordt.

A1/A30: verbeteren doorstroming en veiligheid bij Barneveld en Voorthuizen

We verbeteren de doorstroming en veiligheid op de A1 tussen de aansluiting Barneveld en Voorthuizen en op de aansluiting van de A1 met de N30 en de A30.

Feiten over de A1

De A1 is 157 km lang

  • Over de A1 liggen 4 ecoducten: bij Kootwijk, Rijssen, Buurlo en Oldenzaal. Via deze ecoducten kunnen dieren veilig de weg oversteken.
  • Het weggedeelte ten noorden van Hengelo wordt ook wel Kardinaalshoed genoemd. Dat komt omdat de weg 2 flauwe bochten maakt; eerst naar het noorden, dan naar het zuiden en dan weer naar het noorden.

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A1