Autoweg N915

De autoweg N915 loopt parallel aan de snelweg A15 en verbindt Hendrik Ido Ambacht via de Brug over de Noord met Alblasserdam. De N915 is onderdeel van de alternatieve route voor vervoer van gevaarlijke stoffen die niet door de Noordtunnel en/of de Drechttunnel mogen.

Wegwerkzaamheden N915

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de N915

N915: renovatie Brug over de Noord

De installaties en systemen van de Brug over de Noord zijn toe aan vervanging. We renoveren we de brug, zodat die ook in de toekomst veilig blijft.

Feiten over de N915

  • Als u over de N915 rijdt, ziet u blauwe borden met daarop U18 of U19. Dit zijn verwijzingen naar uitwijkroutes, vaste omleidingsroutes die u kunt volgen als de snelweg wordt afgesloten door bijvoorbeeld een ongeluk. Zo zorgen we ervoor dat files snel zijn opgelost.
  • De Brug over de Noord (ook wel Alblasserdamse brug genoemd) is onderdeel van de N915. In 2024 start de renovatie van de Brug over de Noord en vanaf 2025 worden de Drechttunnel en de Noordtunnel gerenoveerd. De planning van deze tunnels moet nog worden uitgewerkt. Kijk voor meer informatie op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland

Snelheid en spitsstroken

Nieuws