Prinses Beatrixsluis organiseert op 17 november 2020 online bewonersbijeenkomst

Nieuwsbericht

Prinses Beatrixsluis organiseert op 17 november 2020 online bewonersbijeenkomst

Gepubliceerd op: 29 oktober 2020 - Laatste update: 29 oktober 2020, 13:08

Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk organiseren op 17 november 2020 een online bijeenkomst ‘Prinses Beatrixsluis draait door’. Doel is vooral om contact te houden na de jaren van de aanleg van de 3e kolk en om vooruit te blikken op komende onderhoudswerkzaamheden. U dient zich vooraf aan te melden.

Ook al is de 3e sluiskolk al geruime tijd af en open, dat betekent nog niet dat er niet meer wordt gewerkt. Er zijn nog wat bijzondere klussen te doen en het beheer en onderhoud is nooit klaar. Rijkswaterstaat en bouwcombinatie Sas van Vreeswijk vertellen omwonenden graag wat deze fase precies inhoudt en hoe het nu gaat op de Prinses Beatrixsluis. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kan dit helaas niet op de sluis zelf.

Online informatiebijeenkomst

De bijeenkomst is daarom online. Experts vertellen over de aangelegde zonnepanelen en over het reguliere onderhoud dat nog op de planning staat. Deelnemers kunnen uiteraard vragen stellen en hun ervaringen delen.

Praktische informatie

Iedereen kan eenvoudig deelnemen via de computer met het programma Microsoft Teams, zonder installatie of account. De bijeenkomst is dinsdagmiddag 17 november 2020 van 16.00 tot 17.00 uur en in de avond nogmaals, van 19.00 uur tot 20.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot en met uiterlijk 10 november via het e-mailadres van Sas van Vreeswijk, onder vermelding van uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en tijdstip van voorkeur (16.00 uur of 19.00 uur). Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke link naar de bijeenkomst. Zonder aanmelding is het dus niet mogelijk om deel te nemen.

Context

In Nieuwegein is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de Prinses Beatrixsluis. Op dit moment wordt het zonnepanelenpark ten oosten van de nieuwe kolk aangelegd. Het zonnepanelenpark moet ervoor zorgen dat de sluis energieneutraal gaat werken.