Afsluitdijk (A7) in beide richtingen afgesloten tussen Den Oever en knooppunt Zurich voor spoedwerkzaamheden; 26 - 27 oktober 2020

Werkzaamheden

Afsluitdijk (A7) in beide richtingen afgesloten tussen Den Oever en knooppunt Zurich voor spoedwerkzaamheden; 26 - 27 oktober 2020

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 - Laatste update: 26 oktober 2020, 15:09

Wegens spoedwerkzaamheden is de Afsluitdijk (A7) van 26 op 27 oktober 2020 in beide richtingen, tussen Den Oever en knooppunt Zurich, afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats tussen 00.00 en 05.00 uur.

Rijkswaterstaat leidt het verkeer om via de snelweg A6 en de Houtribdijk. Houd rekening met een fors langere reistijd. De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor hulpverleningsdiensten.

Spoedwerkzaamheden

Vanwege de al geplande werkzaamheden aan de verbetering van de A7 rijdt het verkeer op de Afsluitdijk over 1 rijkstrook per richting. Recent is het verkeer verplaatst van de noordelijke rijbaan naar de zuidelijke rijbaan. Deze verkeerssituatie geldt voor ongeveer 6 weken.

In de praktijk blijkt dat weggebruikers ter hoogte van Breezanddijk over een lengte van 150 m in het donker verblind kunnen raken door tegemoetkomend verkeer. Om de veiligheid voor weggebruikers te waarborgen, worden paaltjes geplaatst op de afscheiding tussen de rijrichtingen. Dit om verblinding tegen te gaan.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 min, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6;
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad).

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9;
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Actuele informatie

Ga voor actuele informatie naar de website van de Afsluitdijk en de website vanAnaarBeter. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk of 0800 – 6040.

Versterking Afsluitdijk

Bouwconsortium Levvel werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Ook worden extra spuisluizen en gemalen gebouwd om meer water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee. Zo blijft Nederland ook in toekomst beschermd tegen de kracht van het water.