Oosterschelde
Oosterschelde
De Oosterschelde is een zeearm van de Noordzee tussen de Zeeuwse schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Beveland.
Kenmerken Oosterschelde
- Diepte: -48,80 tot -5,60 NAP
- Oppervlakte: 350 km2
Projecten op de Oosterschelde
Oosterschelde: onderhoud aan civiele werken Oosterscheldekering
Aanlegvoorzieningen rondom de Oosterscheldekering en bij de Veersedam en de Brouwersdam hebben onderhoud nodig.
Oosterschelde: modernisering beveiliging Oosterscheldekering
Rijkswaterstaat moderniseert de beveiliging op en rondom de Oosterscheldekering. Zo maken we de kering toekomstbestendig.
Oosterschelde: baggeren Zandkreekgeul
We baggeren de Zandkreekgeul, zodat de recreatie- en beroepsvaart goed tussen de Oosterschelde en het Veerse Meer kan varen.
Oosterscheldekering
Feiten over de Oosterschelde
- In de Oosterschelde liggen 2 hoofdvaargeulen. De ene hoofdvaargeul, de Roompot, loopt van de Bergsediepsluis in de Oesterdam richting de Noordzee. De andere hoofdvaargeul is de hoofdtransportas Gent-Duitsland.
- De Oosterschelde is een Nationaal Park. Het is het grootste én het natste nationale park van Nederland.
- Langs en op de Oosterschelde bevinden zich diverse vogelbroedplaatsen. De slikken en schorren op de zeearm zijn voor vogels belangrijke vindplaatsen voor voedsel.
Nieuws over de Oosterschelde
-
Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat werken samen aan natuurherstel Verdronken Land van Zuid-Beveland
Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat gaan samen getijdenatuur in de Oosterschelde herstellen door een deel van het Verdronken land van Zuid-Beveland op te hogen... -
Winterstop voor de Westerschelde
De vooroeververdediging op de Westerschelde is met winterstop. Eind maart 2021 pakt aannemer Van Oord het werk weer op. ‘Bij een wind harder dan windkracht 5... -
Rijkswaterstaat en Provincie Zeeland samen voor natuurherstel
Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat voeren allebei projecten uit op de Westerschelde. Waar Rijkswaterstaat de vooroever versterkt, werkt de provincie aan...