Alle blogs van onze experts

Enkele van onze experts delen hier hun ervaringen met hun werk aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Welke uitdagingen komen ze tegen?

Natuurdata open voor iedereen?!

Expert Jaap Graveland

Als vrijwilliger verzamel ik al jaren natuurdata. Het leuke is, in mijn werk als informatiespecialist Natuur bij Rijkswaterstaat heb ik deze gegevens hard nodig.

Samen doortrappen

Rick Lindeman

Voorovergebogen trap ik de Dafne Schippersbrug op. Zou ik mijn beste tijd verbeteren? Strava houdt dat prima bij. Dankzij deze app en andere databronnen kunnen we ons fietsbeleid verder verbeteren.

Broeden boven de snelweg?!

Expert Adam Hofland

Gedachteloos rijd ik op de A1 bij Apeldoorn. Vanuit mijn ooghoek zie ik 2 imposante wit-zwarte vogels op het uiteinde van het portaal. De ooievaarsouders zijn druk in de weer hier hun nest te bouwen. Maar hoe veilig is dit?

Beheer is niet sexy?

Expert Adam Hofland

Adam heeft thuis een fris-verbouwde badkamer. Een flinke klus om te doen. Net een renovatieproject van Rijkswaterstaat in het klein.

Kleine schakel in een grote kennisketen

Expert Egon Baldal

Na ruim 5 jaar zit het project Building with Nature erop. Overkoepelend projectleider Egon Baldal blikt terug op de slotdag en denkt alweer aan de volgende stappen.

Vroege vogels langs de snelweg

Expert Adam Hofland

Hoewel Adam Hofland zich goed heeft voorbereid, voelt hij lichte spanning wanneer hij op weg is naar een interview van Vroege Vogels, waarin hij zal vertellen over biodiversiteit rond de snelwegen.

Onderliggende pagina