Alle blogs van de weginspecteurs

De 260 weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn dagelijks op pad om ervoor te zorgen dat u vlot en veilig van A naar B kunt. Lees hier alle verhalen van onze bloggende weginspecteurs waarin zij vertellen over hun belevenissen op de weg.

Slingerend over de snelweg

Weginspecteur Kevin

Van pechgeval naar schademelding, de dienst van Kevin verloopt zoals gebruikelijk. Maar hoe later het wordt, hoe ernstiger de incidenten.

Een oogverblindende herfstzon…

Weginspecteur Wim

Het is herfst. Zon en felle buien wisselen elkaar af, vergezeld van een stevige wind. Rond 16.00 uur krijg weginspecteur Wim een melding van een ongeval op de snelweg A27, richting Breda. De wegverkeersleider heeft het over een ongeval met letsel. Een ‘prio1’ dus: met zwaailicht en sirene ga ik er snel op af.

Doeslief!

Weginspecteur Wim

Het is tropisch warm als weginspecteur Wim om 14.00 uur in zijn auto stapt voor de start van zijn dienst. Het is behoorlijk druk, mede door het vakantieverkeer. Fluitend voegt hij in op de snelweg A2 richting Amsterdam: hij vindt die warmte wel fijn. Helaas verdwijnt zijn goede humeur als sneeuw voor de zon…

Geschaarde caravan

Weginspecteur Wim

De zomer is in volle gang en dat is te zien op de Nederlandse snelwegen. Vele campers, vouwwagens en voertuigen met caravans rijden naar hun vakantiebestemming. Weginspecteur Wim wordt gebeld door de verkeerscentrale: op de A12 is een voertuig met caravan geschaard.

Gekleurd asfalt

Weginspecteur Wim

Bijna alle bomen hebben inmiddels hun blad verloren zo tegen het einde van het jaar. Maar wat zag het er mooi uit, met al die gekleurde bladeren op de weg. Dat daarin ook gevaar kan schuilen, ondervond weginspecteur Wim op een regenachtige woensdag tijdens mijn avonddienst.

Reddende engel

Weginspecteur Wim

Tijdens de avonddienst die weginspecteur Wim draai op een snikhete en zomerse woensdag krijgt hij een melding vanuit de verkeerscentrale. Op de snelweg A1 ter hoogte van de afslag Eembrugge zou een voertuig met pech op de vluchtstrook staan. Tijd om polshoogte te gaan nemen.

Spookschaap

Weginspecteur Wim

Het is een regenachtige zaterdagmorgen als de verkeerscentrale weginspecteur Wim belt met de mededeling dat er een schaap in de berm loopt langs de A2. Wim denkt bij zichzelf over deze bijzondere melding: ‘Dat kan een snelle of een langzame actie worden!’

Spitsmuis op wintersport

Weginspecteur Wim

In zijn gele pick-up bewaart weginspecteur Wim spitsmuizen. Geen echte spitmuizen, dat zou niet lang goed gaan, maar speelgoedmuizen. Ze zijn voor kinderen die betrokken zijn geweest bij een pech- of ongeval, als opsteker en hart onder de riem.