Alle blogs van de weginspecteurs

Alle blogs van de weginspecteurs

De 260 weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn dagelijks op pad om ervoor te zorgen dat u vlot en veilig van A naar B kunt. Lees hier alle verhalen van onze bloggende weginspecteurs waarin zij vertellen over hun belevenissen op de weg.

Weginspecteur Wim

Een oogverblindende herfstzon…

Het is herfst, en dat is te merken ook. Zon en felle buien wisselen elkaar af. Ook staat er een stevige wind. Rond 16.00 uur krijg ik een melding van een ongeval op de A27 richting Breda. De wegverkeersleider heeft het over een ongeval met letsel. Een ‘prio1’ dus: met zwaailicht en sirene ga ik er snel op af.

Weginspecteur Wim

Doeslief!

Het is tropisch warm als ik om 14.00 uur in mijn auto stap voor de start van mijn dienst. Het is behoorlijk druk, mede door het vakantieverkeer. Fluitend voeg ik in op de snelweg A2 richting Amsterdam, ik word wel blij van die warmte. En de auto heeft gelukkig een prima airco. Helaas verdwijnt mijn goede humeur als sneeuw voor de zon…

Weginspecteur Marcel

Dramatisch motorongeval

Maandagochtend, het begin van een nieuwe week. Ik ben op weg naar het steunpunt (ons districtskantoor), waar ik heb afgesproken met een nieuwe collega-weginspecteur die vandaag met me mee zal rijden. Onderweg krijg ik telefoon van de meldkamer: ‘Er is een motorrijder onderuitgegaan op de snelweg A50.’ Ik aarzel geen moment en verander direct mijn koers.

Weginspecteur Wim

Geschaarde caravan

De zomer is in volle gang en dat is goed te zien op de Nederlandse snelwegen. Vele campers, vouwwagens en voertuigen met caravans rijden naar hun vakantiebestemming. Tijdens een van mijn middagdiensten word ik gebeld door de verkeerscentrale: op de snelweg A12 is een voertuig met caravan geschaard.

Weginspecteur Marcel

Nachtdienst op de Veluwe

Het is 22.00 uur, het begin van mijn nachtdienst. Vanwege werkzaamheden op de snelweg A18 moet ik vannacht het verkeer daar op meerdere plaatsen stilleggen. Later wil ik ook nog verschillende afzettingen op de snelweg A50 controleren. Maar een onverwacht incident gooit de planning in de war.

Weginspecteur Marcel

Het scheelde maar een haar

Weginspecteur Marcel begint aan zijn tweede nachtdienst van de week. Tijdens zijn dienst is het rustig, hij controleert afzettingen en handelt kleine incidenten af. Tegen het einde van zijn dienst rijdt hij richting kantoor, maar onderweg wordt hij gebeld door de verkeerscentrale. Er is een ongeval gebeurd op de A12 bij Grijsoord.

Weginspecteur Marcel

Een beladen dag

Op 11 februari 2014 rijdt weginspecteur Marcel met een collega naar een cursusdag Tunnelveiligheid in Zwolle. Onderweg zien ze dat er op de tegenoverliggende weg een ongeval is gebeurd. Ze twijfelen geen moment en keren bij de afrit. De al zo beladen dag voor Marcel krijgt extra lading door een zwaar ongeluk.

Weginspecteur Wim

Gekleurd asfalt

Bijna alle bomen hebben inmiddels hun blad verloren. Maar wat zag het er mooi uit, met al die gekleurde bladeren op de weg. Dat daarin ook gevaar kan schuilen, ondervond ik op een regenachtige woensdag tijdens mijn avonddienst.

Weginspecteur Wim

Reddende engel

Tijdens mijn avonddienst op een snikhete woensdag krijg ik een melding van de verkeerscentrale. Op de A1 ter hoogte van de afslag Eembrugge zou een voertuig met pech op de vluchtstrook staan.

Weginspecteur Wim

Spookschaap

Het is een regenachtige zaterdagmorgen als de verkeerscentrale mij belt met de mededeling dat er een schaap in de berm loopt langs de A2. Ik denk: ‘dat kan een snelle of een langzame actie worden!’