Alle blogs van onze waterexperts

Onze waterexperts werken aan bescherming tegen hoogwater. En aan schoon en voldoende water voor mens en natuur. Welke uitdagingen komen ze hierbij tegen? Een aantal van hen vertelt erover in een blog.

Wat als het water verdwijnt?

Waterexpert Carina Verbeek

Carina gaat op werkbezoek in Yvoir. Normaal ligt het aan de Maas. Nu ligt het aan een stinkende droge geul met een klein stroompje. Er is hier namelijk iets bijzonders aan de hand.

Je verwacht het niet, in de zomer…

Waterexpert Carina Verbeek

Een rustig weekje voor mijn vakantie, dacht waterexpert Carina Verbeek. Niet dus! Hoogwater zorgt voor hectiek, hard werken en het beantwoorden van Kamervragen.

‘Jij bent toch van droogte?’

Waterexpert Vincent Beijk

Het is de vroege ochtend van 3 februari 2021 en het regent. Alweer. Ik zit een beetje te mijmeren over winters met veel sneeuw en kou. Gaat dat nog eens komen? Mogelijk dit weekend al en volgende week, volgens de weersverwachting. Daar houd ik me dan maar aan vast. Water om te bevriezen is er in ieder geval genoeg.

Zon, zee en (geen) strand?!

Waterexpert Carola van Gelder

In de zomer van 2016 wordt waterexpert Carola van Gelder na een veldexcursie op haar schouder getikt. Een congresbezoeker uit Portugal spreekt haar aan en wil alles weten over de Zandmotor. Na een periode van regelmatig contact ontvangt Carola in 2019 een uitnodiging om naar Lissabon te komen.

Waterbeheer: blijven leren van elkaar

Waterexpert Vincent Beijk

Waterexpert Vincent Beijk is op een maandagochtend met de trein onderweg naar Barendrecht. Hij is wat gespannen en neemt in gedachten de komende dag door. Vincent zal later die dag een workshop geven over waterbeheer aan zijn Rijkswaterstaatcollega's. Wat kan hij zijn collega's nog bijbrengen?

Oof mag mee!

Waterexpert Carina Verbeek

Waterexpert Carina Verbeek vertelt over een van de grootste evacuaties uit de Nederlandse geschiedenis. Op 1 februari 1995 is zij als 8-jarig meisje één van de 250.000 mensen die worden geëvacueerd vanwege de gevaarlijk hoge waterstanden in de Maas, Rijn, Waal en IJssel.

Japans bezoek aan de Noordwaard

Waterexpert Carina Verbeek

Het is een zonnige zaterdagochtend in juni. Waterexpert Carina heeft een beetje het gevoel een reisleidster te zijn als ze door een microfoon een groep van 10 Japanners toespreekt. Met een bus rijden ze door de Noordwaard. De Japanse delegatie wil alles weten over dit succesvolle waterveiligheidsproject.

Droge zomers

Waterexpert Vincent Beijk

Op donderdagochtend 15 maart 2018 is waterexpert Vincent Beijk onderweg naar Dordrecht voor de jaarlijkse startbijeenkomst van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling. Met in totaal zo'n 25 vertegenwoordigers bereiden ze zich voor op het droogteseizoen van 1 april tot 1 oktober.

Bo zoekt het uit!

Waterexpert Carina Verbeek

Het is woensdagochtend, waterexpert Carina heeft een afspraak met een groep trainees. Ze doen sinds maandag mee aan de Rijkswaterstaat Trainee Trophy en werken aan een opdracht over bodemdaling versus waterkeren. Donderdag moet die af zijn. Zodra Carina aankomt, vuren ze direct allerlei vragen op af. De druk is duidelijk hoog!

Help, de zeespiegel stijgt!

Waterexpert Harold van Waveren

Rotterdam, 4 juni. Namens Rijkswaterstaat is waterexpert Harold van Waveren op de Gebiedsconferentie van het Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden. Om 15.15 uur betreedt Peter Kuipers Munnike het podium voor de aftrap van ons gezamenlijke optreden.

Onderliggende pagina