Nieuwsbericht

Ask&GO geeft reisadvies tijdens werkzaamheden Zuidasdok

Gepubliceerd op: 17 mei 2022, 09.34 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 09.56 uur

Tussen 22 juli en 3 augustus 2022 gaan de snelweg A4 en de snelweg A10 Zuid richting Utrecht dicht. En treinen rijden met een aangepaste dienstregeling. Wat betekent dit voor weggebruikers en reizigers die dagelijks deze route nemen? Ask&GO geeft een persoonlijk reisadvies, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Hoe werkt het?

In aanloop naar en tijdens de werkzaamheden kunt u via de website van Ask&GO een persoonlijk reisadvies vragen aan een medewerker van Ask&GO. Heeft u bijvoorbeeld een afspraak in de VU, reist u dagelijks naar uw werk in Zuidas of rijdt u via de A10 Zuid naar Amsterdam Zuid-Oost? Dan kunt u tijdens de werkzaamheden – en ook nu al – Ask&GO vragen of u hinder kunt verwachten. U zegt waar u naartoe wilt en met welk vervoermiddel u het liefst reist.

Tijdens werkzaamheden weet u binnen 10 minuten welke hinder u kunt verwachten en hoe u het beste kunt reizen. Buiten de periode van grootschalige werkzaamheden om kunt u binnen een dag antwoord verwachten. De medewerker die uw vraag beantwoordt is goed op de hoogte van actuele afsluitingen en alternatieven. U krijgt routelinks meegestuurd voor navigatie-apps zoals Google Maps. Ask&GO is er voor iedereen met een reisvraag, ongeacht het vervoersmiddel.

Stel via WhatsApp uw reisvraag aan Ask&GO. Dit kan op verschillende manieren:

  • Neem via WhatsApp direct contact op met Ask&GO Zuidasdok (085-0659091)
  • Start een WhatsApp-chat

Omleidingen

Deze zomer sluiten we de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht/Hengelo gedurende 11 dagen af vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A9 en A5. De afsluiting start op 22 juli om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op woensdag 3 augustus.

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een aangepaste dienstregeling. De metro blijft tijdens deze periode rijden volgens de normale dienstregeling. Wilt u weten hoe u het beste naar uw bestemming kunnen reizen, neem dan contact op met Ask&GO Zuidasdok (085-0659091).

Ook voor toekomstige afsluitingen

Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam werken aan de complete vernieuwing van station Amsterdam Zuid en de verbreding en ondertunneling van de A10 Zuid. Daarvoor moeten vaker wegen en/of sporen afgesloten worden. Om de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, biedt het project Zuidasdok ook in de toekomst tijdens grote afsluitingen de service Ask&GO aan.