A7: versterking brug Purmerend

Waarom

  • Zwaar verkeer kan nu niet over de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.
  • De steunpunten van de brug moeten versterkt worden.
  • Zo kan het verkeer weer vlot en veilig en zonder gewichtsbeperking over de brug.

Hoe

versterking steunpunten van de brug, verwijderen asfalt en beton, aanbrengen wapeningstaal, opnieuw asfalteren

Livestream werkzaamheden versterking brug Purmerend

Heb ik last van de werkzaamheden?

Weggebruikers op de A7 en omliggende wegen moeten rekening houden met extra reistijd in de spits die kan oplopen tot meer dan een uur. Er zijn versmalde rijstroken op de brug, afgesloten rijstroken, afgesloten toe- en afritten en geslotenverklaringen tijdens de spits op omliggende wegen om sluipverkeer te voorkomen. Ook geldt op de brug tijdens de werkzaamheden een verbod voor vrachtwagens en bussen.

Advies is om thuis te werken als dat kan, anders te reizen of samen te reizen. Dit stimuleren we door gratis NS-kortingskaarten en een beloningssysteem aan te bieden.

Rijstroken richting Amsterdam weer open

Sinds zaterdagochtend 22 juni 2024 is de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Er zijn dan weer 4 rijstroken beschikbaar voor het verkeer, waarvan 2 in de richting van Amsterdam en 2 in de richting van Hoorn. Het werk is zo ver gevorderd dat de rijstrook weer vrijgemaakt kan worden voor het verkeer.

In de volgende fase van de brug verwachten we dat het niet nodig is om een extra rijstrook af te sluiten, omdat het verkeer dan op de versterkte zijde van de brug rijdt. Dan blijven er dus 4 rijstroken beschikbaar.

Wegafsluiting tijdens ombouwweekend

In het weekend van 26 juli 2024 wordt de verkeerssituatie op de brug omgebouwd. De werkzaamheden verplaatsen zich dan van de westkant van de brug naar de oostkant. De westkant van de brug is daarna weer beschikbaar voor verkeer.

Het ombouwen gebeurt in de nachten. Tijdens dit weekend worden de rijbanen van de A7 in de nacht om en om afgesloten. Het verkeer wordt met borden langs de snelweg geïnformeerd over de afsluitingen en ter plekke omgeleid

Wanneer

Klaar: 2024
Juni/juli/augustus 2024
  • Asfalt verwijderen
  • Boren van 25.000 gaten
  • Aanbrengen nieuw asfalt en belijning
  • Aanbrengen voegen
21 oktober 2024

Afbouwen verkeersmaatregelen, beide delen van de brug gaan weer open

Deze planning kan nog veranderen.

Bekijk de hele planning

Handige informatie

Op Open Rijkswaterstaat vindt u handige documenten met meer informatie over de werkzaamheden aan de A7. Denk aan brochures en brieven, maar ook veelgestelde vragen. Voor bedrijven staan op deze website ook middelen die u kunt gebruiken om medewerkers, bezoekers, leveranciers, klanten of andere belanghebbenden te informeren over de werkzaamheden aan de brug en de hinder die we verwachten

Geen enkele update missen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates over het project, (online) informatiebijeenkomsten en ander nieuws rondom de werkzaamheden. Voor nóg meer kijkjes achter de schermen, download de Dura Vermeer Bouwapp in de App Store of Play Store en volg ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Nieuws

Zie ook