A7: versterking brug Purmerend

Waarom

  • Zwaar verkeer kan nu niet over de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.
  • De steunpunten van de brug moeten versterkt worden.
  • Zo kan het verkeer weer vlot en veilig en zonder gewichtsbeperking over de brug.

Hoe

versterking steunpunten van de brug, verwijderen asfalt en beton, aanbrengen wapeningstaal, opnieuw asfalteren

Livestream werkzaamheden versterking brug Purmerend

Heb ik last van de werkzaamheden?

Weggebruikers op de A7 en omliggende wegen moeten rekening houden met extra reistijd in de spits die kan oplopen tot meer dan een uur. Er zijn versmalde rijstroken op de brug, afgesloten rijkstroken, afgesloten toe- en afritten en geslotenverklaringen tijdens de spits op omliggende wegen om sluipverkeer te voorkomen. Ook geldt op de brug een verbod voor vrachtwagens en bussen tot in principe 1 september 2024.

Advies is om thuis te werken als dat kan, anders te reizen of samen te reizen. Dit stimuleren we door gratis NS-kortingskaarten en een beloningssysteem aan te bieden.

Extra rijstrook afgesloten richting Amsterdam

Vanaf zaterdagochtend 18 mei 2024 is tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug voor verkeer richting Amsterdam. De rijstrook het dichtst langs het werkterrein is afgesloten, zodat er een veilige buffer is tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar gewerkt wordt. Er is dus tijdelijk 1 rijstrook open voor verkeer richting Amsterdam. 

We zien op dit moment helaas geen andere mogelijkheid dan het afsluiten van de rijstrook. Ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod voor vrachtwagens en bussen en 100% handhaving rijden er namelijk nog steeds honderden vrachtwagens en bussen over de brug.

Andere maatregelen zijn niet mogelijk. We kunnen bijvoorbeeld niet elke vrachtwagen en bus fysiek tegenhouden. Dit kost veel meer capaciteit van de politie en heeft een nog veel grotere impact op de doorstroming. Een vrachtwagen fysiek van de weg afhalen, kan namelijk alleen met een verkeersstop. Dat betekent dat de snelweg elke dag talloze keren volledig tot stilstand moet worden gebracht.

Wanneer

Klaar: 2024
Juni 2024

Ombouwen wegindeling en start werkzaamheden oostkant brug

Juni/juli/augustus 2024
  • Asfalt verwijderen
  • Boren van 25.000 gaten
  • Aanbrengen nieuw asfalt en belijning
Augustus 2024

Afbouwen verkeersmaatregelen

Deze planning kan nog veranderen.

Bekijk de hele planning

Handige informatie

Op Open Rijkswaterstaat vindt u handige documenten met meer informatie over de werkzaamheden aan de A7. Denk aan brochures en brieven, maar ook veelgestelde vragen. Voor bedrijven staan op deze website ook middelen die u kunt gebruiken om medewerkers, bezoekers, leveranciers, klanten of andere belanghebbenden te informeren over de werkzaamheden aan de brug en de hinder die we verwachten

Geen enkele update missen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates over het project, (online) informatiebijeenkomsten en ander nieuws rondom de werkzaamheden. Voor nóg meer kijkjes achter de schermen, download de Dura Vermeer Bouwapp in de App Store of Play Store en volg ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Nieuws

Zie ook

Onderliggende pagina's