A7: versterking brug Purmerend

Waarom

  • Zwaar verkeer kan nu niet over de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.
  • De steunpunten van de brug moeten versterkt worden.
  • Zo kan het verkeer weer vlot en veilig en zonder gewichtsbeperking over de brug.

Hoe

versterking steunpunten van de brug, verwijderen asfalt en beton, aanbrengen wapeningstaal, opnieuw asfalteren

Livestream werkzaamheden versterking brug Purmerend

Heb ik last van de werkzaamheden?

Weggebruikers op de A7 en omliggende wegen moeten rekening houden met extra reistijd in de spitsen die kan oplopen tot meer dan een uur. Zij krijgen te maken met versmalde rijstroken op de brug, afsluiting van een extra rijstrook richting Amsterdam, afgesloten toe- en afritten en geslotenverklaringen tijdens de spits op omliggende wegen om sluipverkeer te voorkomen.

Advies is om thuis te werken als dat kan, anders te reizen of samen te reizen. Rijkswaterstaat stimuleert thuiswerken, anders reizen en samen reizen door gratis NS-kortingskaarten en een beloningssysteem aan te bieden.

Extra rijstrook afgesloten

Vanaf zaterdagochtend 18 mei 2024 is er tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug voor verkeer in de richting van Amsterdam. De rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt wordt afgesloten, zodat er een veilige buffer is tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord.

Er blijft dan tijdelijk nog 1 rijstrook open voor verkeer richting Amsterdam. De maatregel wordt genomen, omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug rijden. Met het afsluiten van een rijstrook blijft de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel, dat op de brug werkt, gewaarborgd en kan de brug verder versterkt worden.

Verbod voor vrachtwagens en bussen

Vanaf maandagochtend 29 april 2024 geldt op de brug algeheel verbod voor vrachtwagens en bussen. Het verbod is noodzakelijk om de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat de brug versterkt te waarborgen. Het verbod geldt in principe tot 1 september.

Meer over hinder en en maatregelen

Wanneer

Klaar: 2024
April/mei 2024
  • Asfalt verwijderen
  • Boren van 25.000 gaten
  • Aanbrengen nieuw asfalt en belijning
Juni 2024

Ombouwen wegindeling en start werkzaamheden oostkant brug

Juni/juli/augustus 2024
  • Asfalt verwijderen
  • Boren van 25.000 gaten
  • Aanbrengen nieuw asfalt en belijning

Deze planning kan nog veranderen.

Bekijk de hele planning

Handige informatie

Op Open Rijkswaterstaat vindt u handige documenten met meer informatie over de werkzaamheden aan de A7. Denk aan brochures en brieven, maar ook veelgestelde vragen. Voor bedrijven staan op deze website ook middelen die u kunt gebruiken om medewerkers, bezoekers, leveranciers, klanten of andere belanghebbenden te informeren over de werkzaamheden aan de brug en de hinder die we verwachten

Geen enkele update missen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates over het project, (online) informatiebijeenkomsten en ander nieuws rondom de werkzaamheden. Voor nóg meer kijkjes achter de schermen, download de Dura Vermeer Bouwapp in de App Store of Play Store en volg ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Nieuws

Zie ook