Nieuwsbericht

Bezoek op 18 juni 2022 de A16 Rotterdam tijdens de Dag van de Bouw

Gepubliceerd op: 14 juni 2022, 13.32 uur - Laatste update: 10 januari 2024, 15.44 uur

Op zaterdag 18 juni 2022 is het weer de Dag van de Bouw. Bouwconsortium De Groene Boog en Rijkswaterstaat openen deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur de bouwplaats van de A16 Rotterdam. Bezoekers zijn van harte welkom.

Een van de best ingepaste snelwegen van Nederland

De A16 Rotterdam is een nieuwe snelweg tussen knooppunt Terbregseplein en Rotterdam The Hague Airport. We bekijken hoe de aanleg daarvan zo duurzaam mogelijk kan.

De Rottemerentunnel bijvoorbeeld is volledig energieneutraal en duikt onder het Lage Bergse Bos door, in plaats van er dwars doorheen te gaan. Op het tunneldak komen bomen, struiken en weides voor recreatie. Zo wordt de A16 Rotterdam een van de best ingepaste snelwegen van Nederland.

Activiteiten

Ontdek tijdens de Dag van de Bouw dit unieke project. Kom meer te weten over thema's als ontwerp, techniek, bouw, inpassing en duurzaamheid. U hoort, leest, ziet en beleeft alles over de realisatie van deze nieuwe snelweg. 

Bezoek het interactieve belevingscentrum Expo A16 Rotterdam, wandel over het bouwterrein en bekijk bouwmachines van dichtbij. 

Of laat u rondleiden door de boswachter. Er zijn volop activiteiten voor jong en oud. Het publiek loopt een route over het bouwterrein en kan zo een kijkje nemen in de bouwkuipen van de Rottemerentunnel. Medewerkers op de route vertellen over de ins en outs van het project en beantwoorden vragen.

Bereikbaarheid bouwterrein

Het bouwterrein ligt in het Lage Bergse Bos. U kunt uw bezoek starten bij de parkeerplaats Mollenplaats (Bergschenhoek) of bij de Expo A16 Rotterdam. We adviseren bezoekers zo veel als mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

LET OP: Bij de Expo A16 Rotterdam is het terrein volledig ingericht voor fietsparkeren. Automobilisten moeten gebruik maken van de parkeerterreinen in het Lage Bergse Bos, zoals onder andere de Bokkenplaats, Mollenplaats en de Konijnenplaats.

De Expo A16 Rotterdam is rolstoeltoegankelijk. Helaas is de bouwplaats niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel/scootmobiel. Ook kinderwagens kunnen het terrein niet op.

Over de A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid.

De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de snelweg A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Meer informatie

Ga voor uitgebreidere informatie naar de website van A16 Rotterdam.