Werkzaamheden

A16: nachtafsluiting tussen Belgische grens en knooppunt Galder (richting Breda); 19-20 april 2022

Gepubliceerd op: 7 april 2022, 16.15 uur

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A16. Hierdoor is de A16 tussen de Belgische grens en knooppunt Galder in de richting van Breda afgesloten van dinsdag 19 april 22.00 uur tot woensdag 20 april 05.00 uur voor al het verkeer. 

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is ook op- en afrit (1a) Transportzone Meer van de snelweg A1 in België richting Breda afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten.

Afsluiting

Snelweg A16 tussen de grens van België en knooppunt Galder richting van Breda. Van dinsdag 19 april 22.00 tot woensdag 20 april 05.00 uur.

  • Op- en afrit (1a) Transportzone Meer van de A1 komende uit Antwerpen richting Breda
  • Parkeerplaats/verzorgingsplaats Hazeldonk met aangrenzend tankstation (Shell) van de A16 richting Breda
  • Op- en afrit (14) Hazeldonk/Industrieterrein Hazeldonk van de A16 richting Breda.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder ons Onderhoudscontract in Zuid-Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.