Nieuwsbericht

Onderhoud aan Nederweertse Niesakkerbrug en Leveroysebrug; september en oktober 2022

Gepubliceerd op: 30 augustus 2022, 10.58 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 12.55 uur

In september en oktober 2022 laten we onderhoud verrichten aan de Niesakkerbrug en de Leveroysebrug in Nederweert.

De Niesakkerbrug is om die reden afgesloten voor wegverkeer van 16 tot en met 18 september 2022 en de Leveroysebrug van 3 oktober tot en met 7 oktober 2022. Omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven.

Onderhoudswerkzaamheden Niesakkerbrug en Leveroysebrug

Aannemer het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) verricht het onderhoud aan de Niesakkerbrug dat bestaat uit het vervangen van de slijtlaag over de brug. Bij de Leveroysebrug hebben we op één moment 2 typen onderhoud gecombineerd om de overlast voor verkeer en omwonenden tot een minimum te beperken.

GSB herstelt de opleggingen, brengt een hoekprofiel aan bij het voetpad en zorgt voor het ontwateren, afdichten en reguleren van de afwatering van de ballastkist. Aannemer Van Doorn vervangt planken in de brug.

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat we laten verrichten aan oevers, rivieren en objecten zoals bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt er rond de Noord-Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n 15 objecten onderhoud verricht.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

We werken continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheren we de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem.

Daarnaast werken we als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.