Werkzaamheden

A9: verkeershinder wegens werkzaamheden Wijkertunnel; 13 - 16 mei 2022

Gepubliceerd op: 10 mei 2022 - Laatste update: 22 februari 2023, 16:01

In het weekend van 13 tot en met 16 mei 2022 voeren we onderhoud uit aan de snelweg A9 bij de Wijkertunnel. Gedurende de werkzaamheden zijn er afsluitingen tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk.

Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Vrijdag 13 mei - maandag 16 mei 2022: afsluiting in fases

In het weekend van 13 tot en met 16 mei vernieuwt Boskalis de voegovergangen in de Wijkertunnel. De tunnel wordt tijdens deze werkzaamheden in verschillende fases afgesloten:

  • Vrijdag 13 mei 21.00 tot zondag 15 mei 07.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Haarlem. De directe oprit vanuit Velsen-Noord/Beverwijk richting Haarlem via de snelweg A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.
  • Zaterdag 14 mei 21.00 tot maandag 16 mei 05.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Alkmaar. De oprit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de snelweg A9 naar de A22.

De Velsertunnel (A22) is gedurende het weekend open.

Afgesloten toeritten

Gedurende het weekend zijn diverse toeritten afgesloten om de doorstroming op de A22 te bevorderen en onder andere de IJmond bereikbaar te houden. Het afsluiten van de toeritten maakt het namelijk mogelijk om constant twee rijstroken beschikbaar te houden op de A22, waardoor er meer verkeer afgewikkeld kan worden.

Als de toeritten open zouden zijn is er maar 1 rijstrook beschikbaar, kan er minder verkeer over de A22 en heb je meer kans op ongevallen door invoegend verkeer. Dit kan weer leiden tot vertragingen in de gehele regio. Met deze maatregel willen we dat voorkomen. We adviseren om gebruik te maken van de omleidings- en adviesroutes.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van goed weer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. Ze worden dan opnieuw ingepland. Deze werkzaamheden stonden eerder gepland in april, maar gingen vanwege het slechte weer niet door.

Advies

We adviseren weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Groot onderhoud wegen Noord-Holland

De snelwegen in de provincie Noord-Holland hebben groot onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en onderhoud of vervanging aan voegovergangen van bruggen en viaducten. Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderhoud aan de snelwegen in Noord-Holland, waaronder de A9, kunnen weggebruikers kijken op onze projectpagina, het eerder verschenen nieuwsbericht lezen of gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.