Nachtelijke afsluiting snelweg A2 richting Utrecht tussen knooppunt Deil en afrit Everdingen voor onderhoud Diefdijk; 21-22 augustus 2020

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluiting snelweg A2 richting Utrecht tussen knooppunt Deil en afrit Everdingen voor onderhoud Diefdijk; 21-22 augustus 2020

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020, 14:01 - Laatste update: 17 augustus 2020, 12:45

Rijkswaterstaat voert in de avond en nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus 2020 onderhoudswerkzaamheden uit aan de coupure in de Diefdijk in de snelweg A2 ter hoogte van Everdingen. Een coupure is een opening in de dijk, die bij hoogwater wordt dichtgezet.

Tijdens deze werkzaamheden is de snelweg A2 tussen knooppunt Deil en de afrit Everdingen (12) volledig afgesloten voor het verkeer in de richting van Utrecht. Ook zijn enkele verbindingswegen en op- en afritten dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 21 augustus tot zaterdag 22 augustus 2020 vinden de volgende afsluitingen en omleidingen plaats.

A2 tussen knooppunt Deil en afrit Everdingen (12) richting Utrecht

Van vrijdag 21 augustus 22.00 uur tot zaterdag 22 augustus 08.00 uur wordt het verkeer bij knooppunt Deil omgeleid via de snelweg A15 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de snelweg A27 op te gaan richting Utrecht.

Verbindingswegen van A15 Gorinchem en Nijmegen naar A2 richting Utrecht

Van vrijdag 21 augustus 21.00 uur tot zaterdag 22 augustus 08.00 uur wordt het verkeer bij knooppunt Deil omgeleid via de A15 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A27 op te gaan richting Utrecht.

Opritten Geldermalsen (15), Beesd (14) en Culemborg (13) van de A2 richting Utrecht

Van vrijdag 21 augustus 20.00 uur tot zaterdag 22 augustus 08.00 uur wordt het verkeer omgeleid via de A2 richting ’s-Hertogenbosch en volgt bij knooppunt Deil de A15 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A27 op te gaan richting Utrecht.

Afritten Geldermalsen (15), Beesd (14), Culemborg (13) en Everdingen (12) van de A2 richting Utrecht

Van vrijdag 21 augustus 20.00 uur tot zaterdag 22 augustus 08.00 uur wordt het verkeer omgeleid via afrit Geldermalsen (30) op de A15. Verkeer richting Culemborg volgt vervolgens de N833; verkeer richting Beesd de N327.

Tevens is het pompstation en de verzorgingsplaats De Lingehorst langs de A2 afgesloten.
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderliggend wegennet

De Diefdijk is voor de werkzaamheden afgesloten tussen vrijdag 21 augustus 20.00 uur en zaterdag 22 augustus 08.00 uur. Bewoners zijn hier per brief over geïnformeerd.

Proefsluiting Diefdijk - zonder publiek

In de avond en nacht van 31 augustus op 1 september vindt de jaarlijkse proefsluiting van de Diefdijk plaats. Deze is dit jaar helaas zonder publiek. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk publiek toe te laten om te kijken bij de proefsluiting van de Diefdijk. We kunnen de 1,5 meter-richtlijn van het RIVM niet waarborgen. Pers is tijdens de proefsluiting in beperkte mate welkom en dient zich vooraf aan te melden. Hierover volgt nog bericht.

Coronamaatregelen

Bij deze werkzaamheden wordt, zoals overal in Nederland, gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat afstand wordt gehouden en minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel worden ingezet. De hinder voor het verkeer wordt tot een minimum beperkt.

Toelichting onderhoud Diefdijk A2

Voor de veiligheid van ons land is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Om deze veiligheid goed te kunnen waarborgen zijn er soms kleine reparaties nodig, zoals in het weekend van 21 en 22 augustus. Ook oefent het waterschap regelmatig of het sluiten van de coupures goed verloopt en of alle materialen in goede staat verkeren.

Bekijk de animatie hieronder voor meer informatie over de Diefdijk.

Midden op de snelweg A2 ligt een dijk, de Diefdijk. Deze dijk ligt er sinds 1277. Deze kan als het nodig is gesloten worden door middel van betonnen balken. Op die manier kan er geen water van oost naar west. Deze sluiting wordt eens in de 2 jaar getest. Dit doet Rijkswaterstaat ’s nachts om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over werkzaamheden op de pagina geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).