Weginspecteur Wim
Weginspecteur Wim Blog

Reddende engel

Tijdens mijn avonddienst op een snikhete woensdag krijg ik een melding van de verkeerscentrale. Op de A1 ter hoogte van de afslag Eembrugge zou een voertuig met pech op de vluchtstrook staan.

Ik vraag de centrale of zij een snelheidsbeperking van 70 km op de rijstrook naast de vluchtstrook willen plaatsen en of zij al een berger hebben ingeschakeld. Dit is al gebeurd.

Opluchting

In de verte zie ik de kleine zwarte auto met pech al aan de kant van de weg staan. Ik rijd rustig de vluchtstrook op en parkeer achter de auto. Op dat moment springt plotseling de bestuurder tevoorschijn. Ik had haar nog helemaal niet gezien. Ze heeft rode wangen van de stress en is zichtbaar blij dat ik er ben. Ik roep naar haar dat ik voor de veiligheid eerst een paar oranje kegels achter mijn gele pick-up ga plaatsen, en dan bij haar kom. Opgelucht slaat ze haar handen voor haar gezicht. Ze kan het nog steeds niet geloven dat ik er ben om haar te helpen!

Haar telefoon is leeg en haar flesje water bijna ook

Vervelende insecten

Zo, de kegels staan op de weg om gevaarlijke situaties met het overige verkeer te voorkomen. Ik stap op de vrouw af en stel me netjes voor. Ik vertel haar dat ik hulp heb ingeschakeld voor het wegslepen van de auto. Ze is nog steeds helemaal ontdaan en vertelt me dat haar telefoon leeg is en haar flesje water bijna ook. Bovendien is ze een paar keer gestoken door de vele vervelende insecten die door het hete weer in groten getale aanwezig zijn. Wanneer ik haar vertel dat ik koud water in de auto heb liggen, glimlacht ze van oor tot oor.

Je bent mijn reddende engel

Afgesleept

Gelukkig is de berger die haar auto komt afslepen, snel ter plaatse. De vrouw bedankt mij vele malen voor de hulp. 'Je bent mijn reddende engel!' roept ze uit. Hier moet ik om lachen. Voordat het bergingsvoertuig wegrijdt, steekt de vrouw haar arm buiten het raam om naar me te zwaaien. Wat een heerlijk, voldaan gevoel geeft me dat! Ik ruim de oranje kegels op en vertel de verkeerscentrale dat de vluchtstrook vrij is en de snelheidsbeperking op de matrixborden boven de weg uit kan.

'Een reddende engel?' Ik glimlach nog een keer en rijd door naar een volgende melding.

Reageren?

Reacties op mijn blog zijn welkom via de Rijkswaterstaat Facebookpagina of u kunt uw reactie sturen naar het Twitteraccount van Rijkswaterstaat.