Weginspecteur Wim

Ik ben dagelijks te zien op de snelwegen in de provincie Utrecht en daar waar ik nodig ben in andere regio’s. Hoewel ik soms in heftige situaties beland, blijf ik nog steeds heel enthousiast over mijn baan.

Weginspecteur zijn bij Rijkswaterstaat is mijn lust en mijn leven!

‘Wat fijn dat u mij komt helpen’

Weginspecteur zijn bij Rijkswaterstaat is mijn lust en mijn leven, en dat al ruim 35 jaar! Als weginspecteur ben ik vaak als eerste ter plaatse bij een pech- of ongeval en zorg ik voor de veiligheid en doorstroming. Ik vind het mooi dat je echt iets kunt betekenen voor een gestrande weggebruiker. Als ik met mijn pick-up aan kom rijden, hoor ik dan ook vaak: ‘Wat fijn dat u mij komt helpen!’ Aan het einde geef ik altijd folders ter informatie mee zodat men weet wat te doen bij een volgende keer bij pech of ongeval.

Spitsmuis

Ik probeer er altijd voor te zorgen dat alles veilig en vlot gebeurt zodat het verkeer weer snel kan gaan doorstromen. Als er kinderen bij een incident betrokken zijn, deel ik meestal een spitsmuis uit. Dat is vaak de ideale manier voor afleiding.


Blogs van Weginspecteur Wim

Een oogverblindende herfstzon…

Weginspecteur Wim

Het is herfst. Zon en felle buien wisselen elkaar af, vergezeld van een stevige wind. Rond 16.00 uur krijg weginspecteur Wim een melding van een ongeval op de snelweg A27, richting Breda. De wegverkeersleider heeft het over een ongeval met letsel. Een ‘prio1’ dus: met zwaailicht en sirene ga ik er snel op af.

Doeslief!

Weginspecteur Wim

Het is tropisch warm als weginspecteur Wim om 14.00 uur in zijn auto stapt voor de start van zijn dienst. Het is behoorlijk druk, mede door het vakantieverkeer. Fluitend voegt hij in op de snelweg A2 richting Amsterdam: hij vindt die warmte wel fijn. Helaas verdwijnt zijn goede humeur als sneeuw voor de zon…

Geschaarde caravan

Weginspecteur Wim

De zomer is in volle gang en dat is te zien op de Nederlandse snelwegen. Vele campers, vouwwagens en voertuigen met caravans rijden naar hun vakantiebestemming. Weginspecteur Wim wordt gebeld door de verkeerscentrale: op de A12 is een voertuig met caravan geschaard.

Gekleurd asfalt

Weginspecteur Wim

Bijna alle bomen hebben inmiddels hun blad verloren zo tegen het einde van het jaar. Maar wat zag het er mooi uit, met al die gekleurde bladeren op de weg. Dat daarin ook gevaar kan schuilen, ondervond weginspecteur Wim op een regenachtige woensdag tijdens mijn avonddienst.

Reddende engel

Weginspecteur Wim

Tijdens de avonddienst die weginspecteur Wim draai op een snikhete en zomerse woensdag krijgt hij een melding vanuit de verkeerscentrale. Op de snelweg A1 ter hoogte van de afslag Eembrugge zou een voertuig met pech op de vluchtstrook staan. Tijd om polshoogte te gaan nemen.

Spookschaap

Weginspecteur Wim

Het is een regenachtige zaterdagmorgen als de verkeerscentrale weginspecteur Wim belt met de mededeling dat er een schaap in de berm loopt langs de A2. Wim denkt bij zichzelf over deze bijzondere melding: ‘Dat kan een snelle of een langzame actie worden!’

Spitsmuis op wintersport

Weginspecteur Wim

In zijn gele pick-up bewaart weginspecteur Wim spitsmuizen. Geen echte spitmuizen, dat zou niet lang goed gaan, maar speelgoedmuizen. Ze zijn voor kinderen die betrokken zijn geweest bij een pech- of ongeval, als opsteker en hart onder de riem.