Projectenoverzicht wegen

Hieronder staat een overzicht van alle actuele wegenprojecten die in opdracht van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd.

Er zijn 78 projecten gevonden.

N35: Nijverdal - Wierden

De N35 Nijverdal - Wierden wordt een autoweg met gescheiden rijbanen en 2x2 rijstroken. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en verkeersveiligheid.

A9: Badhoevedorp – Holendrecht

Om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren, voorziet Rijkswaterstaat een deel van de A9 van extra rijstroken.

A27/A12: aanpassing Ring Utrecht

Rijkswaterstaat vergroot de capaciteit op de A27 en A12 en scheidt drukke verkeerstromen, zodat verkeer beter en veiliger doorrijdt.

A27: verbetering traject Houten - Hooipolder

Automobilisten staan bijna dagelijks in de file op de snelweg A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Daarom verbeteren we de weg.

A15/A20: Blankenburgverbinding

De aanleg van de Blankenburgverbinding, een snelweg die de A20 en A15 ten westen van Rotterdam verbindt, zorgt voor betere bereikbaarheid van Rotterdam.

A16: onderhoud en vernieuwen Van Brienenoordbrug

We vernieuwen de Van Brienenoordbrug in de A16. De brug is één van de drukste van Nederland. Met de vernieuwing maken we de brug toekomstbestendig.

A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16

De aanleg van de A13/A16 Rotterdam is gestart in 2017. Het doel is verbetering van de bereikbaarheid van Rotterdam en de leefbaarheid voor omwonenden.

Project Afsluitdijk

Rijkswaterstaat geeft de Afsluitdijk een opknapbeurt. We maken de dijk overslagbestendig, plaatsen pompen en maken de sluizen sterker.