Doelen en resultaten

De snelweg A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht krijgt extra rijstroken. Hierdoor kan het verkeer sneller doorrijden. We verminderen ook geluidoverlast in de omgeving door geluidschermen te plaatsen.

Maatregelen

  • verbreden van de rijbanen
  • aanleggen wisselbaan
  • aanleg verdiepte ligging
  • aanleg 3 overkappingen
  • plaatsen van nieuwe geluidsschermen

Verbeteren bereikbaarheid

De verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht is onderdeel van het project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren, breidt Rijkswaterstaat het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uit.

Een betere bereikbaarheid van deze regio is belangrijk voor de economische ontwikkeling en de werkgelegenheid in het gebied.

Waar werken we aan?

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar 4 rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.

Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 km verdiept aan, met 3 overkappingen: 1 ter hoogte van het Oude Dorp, 1 ter hoogte van het Stadshart en 1 ter hoogte van de Meander/Bovenlandpad.

Op andere plaatsen langs de weg komen in totaal 14 km aan geluidsschermen. Op verschillende plaatsen langs de weg bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen bouwen we in totaal 14 km aan hogere geluidschermen.