José van Aerle

José van Aerle (1965) is sinds 1 september 2018 chief financial officer (CFO) en lid van het bestuur van Rijkswaterstaat. In haar rol van CFO is Van Aerle belast met het financieel management en de bedrijfsvoering van het agentschap Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft jaarlijks bijna 5 miljard euro beschikbaar. Ik vind het belangrijk om te werken aan maximaal rendement voor de samenleving en ons werk toch betaalbaar te houden. Met vernieuwende, efficiënte werkwijzen en werkprocessen. Dat is waar ik als chief financial officer voor sta.

José van Aerle, chief financial officer (CFO) en lid van het bestuur van Rijkswaterstaat

José van Aerle studeerde fiscaal recht aan de Universiteit in Tilburg. Daarna vervulde zij bij de Belastingdienst meerdere managementfuncties.

In 2008 stapte zij over naar de gemeente Tilburg waar ze als directeur verantwoordelijk was voor onder meer financiën, bedrijfsvoering en dienstverlening. In 2014 werd ze directeur bij de directie Centrale Administratieve Processen van het ministerie van Financiën. Op 1 september 2018 stapte Van Aerle over naar Rijkswaterstaat waar ze CFO werd.