Beeldarchief Rijkswaterstaat

Het Beeldarchief Rijkswaterstaat bevat honderdduizenden foto’s en honderden filmfragmenten en kaarten van Rijkswaterstaat. Het beeldmateriaal toont een ruime variëteit aan onderwerpen: kunstenwerken zoals tunnels, bruggen, viaducten en ecoducten, sluizen en stuwen. 

Het beeldarchief bevat ruim 325.000 foto's

Daarnaast bevat het archief ook beelden van verkeer en vervoer over water en weg, waterbeheer, bouwstadia van infrastructuur, milieu en landschap, recreatie en historie.

Het beeldmateriaal is in de loop der jaren gemaakt door tientallen fotografen in dienst van Rijkswaterstaat, door projectfotografen en individuele medewerkers. Ook zijn historische opnames uit privécollecties van oud-medewerkers opgenomen. Alle rechten van al het beeldmateriaal liggen bij Rijkswaterstaat. 

Gebruik van het beeldmateriaal

Het beeldmateriaal in het Beeldarchief Rijkswaterstaat is vrij te downloaden en kan kosteloos gebruikt worden voor educatieve doeleinden, maar niet voor commerciële doeleinden. Aan het juiste gebruik zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • Bronvermelding is verplicht als volgt:
    © Rijkswaterstaat | Naam fotograaf of filmmaker
  • Foto’s en films mogen niet dusdanig bewerkt worden dat de integriteit verloren gaat en het beeld onjuist geïnterpreteerd kan worden.

Naar het Beeldarchief Rijkswaterstaat > Foto's

Naar het Beeldarchief Rijkswaterstaat > Films

Heeft u een vraag of opmerking over het Beeldarchief Rijkswaterstaat? Vul dan het contactformulier in.

Een kleine selectie uit het Beeldarchief Rijkswaterstaat...