Martin Wijnen

Martin Wijnen (1966) is sinds 1 januari 2024 directeur-generaal. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing van Rijkswaterstaat en voorzitter van het Bestuur.

Rijkswaterstaat is een organisatie met een existentiële rol in het leefbaar houden van het land. Ik vind het een eer en een uitdaging om daaraan te mogen bijdragen door te werken aan civiele techniek, in een boeiende, bestuurlijke omgeving, en door leiding te geven aan een grote, iconische uitvoeringsorganisatie. Ik verheug me erop om de grote uitdagingen voor de komende jaren aan te gaan, in goede verbinding met degenen voor wie we werken en met wie we werken.

Martin Wijnen, directeur-generaal Rijkswaterstaat

Tot zijn overstap naar Rijkswaterstaat was Martin Wijnen Commandant Landstrijdkrachten bij het ministerie van Defensie. Voor 2019 was hij plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten. Ook leidde hij verschillende grote militaire eenheden en vervulde hij staffuncties op het ministerie van Defensie. Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid was Wijnen programmamanager bij de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding.

Als officier van de Genie volgde Martin Wijnen de Officiersopleiding Grond-, weg- en waterbouwkunde aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Hij bekleedde daarna diverse operationele en leidinggevende functies binnen het vakgebied van mobiliteit, constructie en weg- en waterbouw.