Werkzaamheden

Niesakkerbrug over Noordervaart bij Nederweert afgesloten; 26 – 29 oktober 2022

Gepubliceerd op: 25 oktober 2022, 11.49 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 13.05 uur

Update: het onderhoud aan de Niesakkerbrug over de Noordervaart bij Nederweert duurt langer dan eerder gemeld. De brug is vanaf zaterdag 29 oktober 11.00 uur weer open voor het wegverkeer.

Het aanbrengen van de nieuwe slijtlaag is weersgevoelig. Hiermee is later gestart vanwege de vochtigheid. Doordat het aanbrengen van een slijtlaag gepaard gaat met vaststaande uithardingstijden, is de eerder gemelde eindtijd van het onderhoud niet meer haalbaar.

Oorspronkelijk bericht Niesakkerbrug

De Niesakkerbrug over de Noordervaart bij Nederweert is afgesloten voor wegverkeer van woensdag 26 oktober 07.00 tot en met vrijdag 28 oktober 2022 17.00 uur in verband met onderhoudswerkzaamheden. De omleidingsroute is ter plekke aangegeven.

Aannemer het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat het onderhoud dat bestaat uit het vervangen van de slijtlaag over de brug. De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat Zuid-Nederland laat uitvoeren aan oevers, rivieren en objecten zoals bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt er rond de Noord-Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n 15 objecten onderhoud uitgevoerd.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

We werken continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheren we de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem.

Daarnaast werken we als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.