Werkzaamheden

Fietsers en bromfietsers Tweede Heinenoordtunnel opgelet: afsluiting 20 april – 2 juni 2022

Gepubliceerd op: 14 april 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 14:03

De buis voor landbouwverkeer, brommers en scooters van de Tweede Heinenoordtunnel is van woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni 2022 doordeweeks afgesloten tussen 07.00 en 17.00 uur.

We voeren werkzaamheden uit,  zodat bussen van Connexxion tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel (snelweg A29) in 2023 en 2024 door deze buis kunnen rijden. Wij hangen daarvoor bijvoorbeeld ventilatoren op en brengen brandblusvoorzieningen aan.

Extra goed opletten

Tijdens de afsluitingen van de tunnelbuis voor het landbouwverkeer, moeten de bromfietsers en scooterrijders gebruikmaken van de buis voor fietsers en voetgangers. Het wordt met de brommers en scooters dus veel drukker in deze buis. Let extra goed op, pas je snelheid aan en geef elkaar voldoende ruimte om te passeren. Zo houden we het veilig.

Hinder voor landbouwverkeer

De buis van de Tweede Heinenoordtunnel voor het landbouwverkeer is in de periode van woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten. In de weekenden wordt er niet gewerkt en is de tunnel beschikbaar. Voor het landbouwverkeer is er op doordeweekse dagen een doorgang mogelijk tussen 12.00 en 13.00 uur. Hiervoor zijn verkeersregelaars aanwezig. Donderdag 2 juni is er geen doorgang mogelijk. Dan worden de aanpassingen getest.

Door de aanpassingen is vanaf 2 mei de doorrijhoogte van de buis voor het landbouwverkeer verlaagd naar 4,2 m. Deze doorrijhoogte blijft zo tot het einde van de renovatie. Vanaf 2 mei hangen er waarschuwingshoogtebalken en is de bebording aangepast.

Beperken hinder tijdens renovatie Heinenoordtunnel

De renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 veroorzaakt hinder voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven. Dit is onvermijdelijk. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werken we in verkeersluwe perioden, dat wil zeggen in weekenden, nachten en vakantieperioden. Daarnaast treffen we maatregelen zoals het stimuleren van fietsen, thuiswerken en reizen met het openbaar vervoer.

Om zo veel mogelijk mensen tijdens de afsluitingen van en naar de Hoeksche Waard te kunnen laten reizen, is een van deze maatregelen om tijdelijk met pendelbussen door Tweede Heinenoordtunnel te rijden, door de buis die normaal door het landbouwverkeer wordt gebruikt. Het openbaar vervoer is daarmee een goed alternatief voor de auto.

De buis van het landbouwverkeer moet worden aangepast voor de veiligheid van de passagiers van de bussen. De andere buis blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers, zodat ook de (brom)fiets een alternatief is voor de auto.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de projectpagina Renovatie Heinenoordtunnel. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over dit onderwerp. Ook kunt u de renovatie volgen via de Facebookpagina.