Weginspecteur Wim
Weginspecteur Wim Blog

Spookschaap

Het is een regenachtige zaterdagmorgen als de verkeerscentrale mij belt met de mededeling dat er een schaap in de berm loopt langs de A2. Ik denk: ‘dat kan een snelle of een langzame actie worden!’

Het schaap loopt in de berm langs de A2 tussen Vinkeveen en Breukelen. Op de een of andere manier is het dier ontsnapt uit de naastgelegen weide. De collega’s van de verkeerscentrale hebben voor de veiligheid op de vijfbaansweg de 2 rijstroken naast de berm afgesloten. Een van mijn collega’s meldt mij dat het wollige dier is gaan ‘spook lopen’ richting Vinkeveen en dat er al iemand van de politie aanwezig is.

Ik moet lachen bij het zien van dit schouwspel

Tikkertje

Eenmaal bij Vinkeveen aangekomen, zie ik de politie en het schaap bij de rotonde staan, en ik moet lachen bij het zien van dit schouwspel. De politieman rent achter het schaap aan in een poging het te vangen, maar het slimme dier weet steeds te ontkomen. Het lijkt wel of ze tikkertje aan het spelen zijn.

‘Ik ben toch niet gek!’

Inmiddels arriveren ook twee medewerkers van de dierenambulance. Zij proberen het dier met voedsel te lokken en houden een touw met lus in de aanslag om zo het dier te vangen. Het lijkt een beetje op een aflevering van Funniest Home Video’s, want het schaap is ook niet gek om zich te laten vangen en is razend rap met hardlopen. We krijgen hem/ haar niet te pakken. Na diverse pogingen het dier te vangen, stel ik een ander plan van aanpak voor: een dierenarts laten komen.

Het dappere dier is op de carpoolplaats van Vinkeveen langs de A2 overmeesterd.

Terug naar de wei

Gelukkig is de dierenarts er vlot bij. Hij schiet een verdovingspijltje af, waarna het dappere dier door een aantal mensen op de carpoolplaats van Vinkeveen langs de A2 overmeesterd wordt. De medewerkers van de dierenambulance brengen het dier terug naar de boer. Even later graast ons spookschaap alweer in de wei. Gelukkig leverde het uiteindelijk geen problemen op voor het verkeer op de A2!

Reageren?

Reacties op mijn blog zijn welkom via de Rijkswaterstaat Facebookpagina of u kunt uw reactie sturen naar onze Rijkswaterstaat Twitteraccount.