Planning en aanpak

Planning en aanpak

Het zuidelijke deel van de Rozenoordbrug in de A10 is aan onderhoud toe. Er zitten scheuren in het beton van de brug. Er is dus reparatie nodig. Op deze pagina vindt u de planning en aanpak van het project.

Wanneer

Klaar: voorjaar 2022
1 november 2021
  • Werkzaamheden aan het middelste steunpunt van de zuidelijke Rozenoordbrug over de Amstel (A10 Zuid)

Er is tijdens de werkzaamheden een stremming ter hoogte van de westelijk onderdoorgang van de Rozenoordbrug. De oostelijke onderdoorgang blijft beschikbaar.

24 december 2021

Werkzaamheden steunpunt Amstel klaar

10 januari 2022

Voorbereidende werkzaamheden Amsteldijk: opknappen omleidingsroute via Rozenoordpad voor voetgangers en fietsers via Rozenoordpad. Verkeer op de Ouderkerkerdijk rijdt langs de werkzaamheden om de weg 7 m op te schuiven.

Eind januari 2022

Voorbereidende werkzaamheden omleidingsroute Rozenoordpad en verleggen Ouderkerkerdijk klaar

Begin februari 2022

Voorbereidende werkzaamheden om kant en klare stalen frames te kunnen plaatsen tussen de steunpunten op de Amsteldijk en Ouderkerkerdijk

Eind februari 2022

Voorbereidende werkzaamheden klaar

Eind februari 2022

Speciaal nachttransport aanleveren stalen frames Ouderkerkerdijk

Half maart 2022

Speciaal nachttransport aanleveren stalen frames Amsteldijk

Voorjaar 2022

Steunpunt Amsteldijk en Ouderkerkerdijk klaar

Aanpak

Het zuidelijke deel van de Rozenoordbrug heeft onderhoud nodig. Door ongelijke belasting zijn scheuren ontstaan in het beton van de brug. Ook is door de jaren heen de brug flink belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer.

Op maandag 1 november 2021 begon de aannemer, die namens Rijkswaterstaat werkt, om het zuidelijke deel van de Rozenoordbrug extra te ondersteunen. Dit is het deel waar het verkeer op de A10 richting knooppunt Amstel (A2) rijdt. Ook steken fietsers hier via de brug de Amstel over.

Landhoofden en steunpunten

De uiteinden van de brug steunen op zogenaamde landhoofden. Daarnaast zijn er nog 4 steunpunten waarvan we er 3 gaan ondersteunen. 1 steunpunt staat in de Amstel. De situatie is weergegeven in onderstaande infographic:

Steunpunt Amstel

Allereerst krijgt het steunpunt in de Amstel extra ondersteuning. Vanaf een werkschip plaatsen we 2 stalen kolommen naast de bestaande betonnen steunpunten. Deze storten we vol met beton, zodat er een stevige constructie ontstaat. De levering van de stalen kolommen gaat via het water. Het beton brengen we met een wagen.

Steunpunten Amsteldijk en Ouderkerkerdijk

Vanaf 10 januari tot en met het voorjaar van 2022 werken we aan de 2 overige steunpunten; Amsteldijk en Ouderkerkerdijk. Vanaf de oever brengen we een stalen frame aan tussen de bestaande steunpunten. Deze zorgt voor extra ondersteuning.