A67: verbeteren veiligheid en doorstroming Leenderheide - Zaarderheiken

Waarom

  • De A67 is een belangrijke snelweg in Zuid-Nederland. De weg speelt een grote rol in het goederenverkeer tussen Nederland, België en Duitsland. Ook rijdt er veel woon-werkverkeer tussen Geldrop en Eindhoven over de A67.
  • Deze drukte zal alleen maar toenemen door de groei van het verkeer en zorgt daarnaast regelmatig voor ongelukken en files.
  • Daarom is gekozen voor een unieke combinatie van 3 deelprojecten om de doorstroming en veiligheid van de A67 tussen de knooppunten Leenderheide en Zaarderheiken te verbeteren.

Hoe

verbreden A67 tussen knooppunt Leenderheide en aansluiting Geldrop, nemen van kleine infrastructurele maatregelen en inzetten van smart mobility-maatregelen

Heb ik last van de werkzaamheden?

Nee, de werkzaamheden voor de verbreding starten naar verwachting pas na openstelling van de A58 Tilburg - Eindhoven. Werkzaamheden van de kleine infrastructurele maatregelen kunnen lichte hinder opleveren. Meer informatie daarover volgt per maatregel die genomen wordt.

Wanneer

Klaar: onbekend
Nader te bepalen
  • Ontwerptracébesluit (OTB) structurele verbreding A67 Leenderheide-Geldrop
Nader te bepalen
  • Tracébesluit (TB) structurele verbreding A67 Leenderheide-Geldrop
Start realisatie
  • Na openstelling van de A58 Tilburg - Eindhoven

Bekijk de hele planning

Stand van zaken

Op 13 november 2023 heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer geïnformeerd via de MIRT-brief. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft eerder besloten om 17 wegen- en vaarwegenprojecten te pauzeren. Ook het project A67 Leenderheide-Geldrop valt hieronder. Geld en menskracht uit deze projecten uit het MIRT-programma worden de komende tijd zo efficiënt mogelijk ingezet op de projecten die wel kunnen doorgaan. We zetten ons in om deze projecten later weer op te starten.

Het eerlijke verhaal is echter dat dit niet direct voorzienbaar is. Het ministerie blijft in samenwerking met de regio’s werken aan de grote opgaven waar we voor staan op het gebied van bereikbaarheid. Nieuwe investeringsbesluiten zijn echter aan een nieuw kabinet.

Nieuws

Onderliggende pagina's