Planning en aanpak

De versterking van de vooroevers vindt plaats in clusters, met elk hun eigen planning.

Wanneer

Klaar: 2022
2018-2020

Voorbereiding

2020 - 2022

Uitvoering

Oosterschelde
Herstelwerkzaamheden en aanbrengen ecotoplaag op de locaties Burghsluis, Zierikzee en Schelphoek (cluster VOV 2.2). Nieuwe bestortingen en aanbrengen ecotoplaag op de locaties Wemeldinge-Oost, Wemeldinge-West en Oost-Bevelandpolder (cluster VOV 3.0).

Westerschelde
Herstelwerkzaamheden op de locaties Breskens-Port Scaldis, Ellewoutsdijk en Hoedekenskerke (cluster VOV 2.2) Nieuwe bestortingen op de locaties Vlissingen, Waarde-Westveerpolder, Breskens-Oost, Eendragtpolder, Kleine Huissenspolder, Margarethapolder en Nieuw-Neuzenpolder (cluster VOV 3.0).

Deze planning kan nog veranderen.

Aanpak

De locaties zijn in 2 clusters in te delen: VOV 2.2 en VOV 3.0. In 2014 en 2015 zijn in de Oosterschelde en Westerschelde verschillende locaties versterkt. Een aantal voldoet niet aan de door ons gestelde veiligheidseisen. We voeren daarom herstelwerkzaamheden uit op de locaties die onder cluster VOV 2.2 vallen. In de gebieden van cluster VOV 3.0 voeren we nieuwe bestortingen uit.

Op 2 locaties voeren we in opdracht van Provincie Zeeland werkzaamheden uit in het kader van het Natuurpakket Westerschelde, te weten bij Bath en Ossenisse.