Onderhoud kanaalbruggen en -sluizen in Noord-Brabant en Limburg

Onderhoud kanaalbruggen en -sluizen in Noord-Brabant en Limburg

Waarom

  • De kanaalbruggen en -sluizen in Noord-Brabant en Limburg zijn op leeftijd.
  • Door veelvuldig gebruik is slijtage ontstaan.
  • Hoewel de bruggen en sluizen nog veilig zijn, hebben ze door hun leeftijd periodiek inspecties en onderhoud nodig.
  • Zo blijven onze bruggen en sluizen in goede conditie.

Alle doelen en resultaten

Hoe

renovatiewerkzaamheden aan 11 bruggen en 3 sluizen in Noord-Brabant en Limburg

Heb ik last van de werkzaamheden?

Bij de vele geplande onderhoudsprojecten is hinder voor de scheepvaart en het wegverkeer onvermijdelijk. We doen er alles aan om deze hinder te beperken. We plannen ieder onderhoudsproject zorgvuldig en houden wegafsluitingen zo kort mogelijk.

Alle hinder en maatregelen

Wanneer

Klaar: begin 2023
2022

Renovatiewerkzaamheden brug Oude Maasje, brug Enschotsestraat, brug Biest Houtakker, brug Stad van Gerwen, brug Wielput, Brug 14, brug Oranjelaan, Leveroysebrug, Maxwell Taylorbrug, Beekse brug, sluis IV, brug over sluis V

2022 en 2023

Onderhoud sluis 15 en 16 bij Nederweert en Weert

De tabel wordt aangevuld zodra de planning per object bekend is.

Bekijk de hele planning

Projecten

De werkduur varieert per object, daarom is de planning per object te bekijken op aparte projectpagina’s. Per object komt deze pagina online zodra de planning bekend is.

Wilhelminakanaal: onderhoud ophaalbrug Oranjelaan bij Beek en Donk

Van 2 tot en met 6 mei 2022 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de ophaalbrug Oranjelaan over het Wilhelminakanaal. Hierdoor ontstaat hinder voor wegverkeer.

Wilhelminakanaal: onderhoud Sluis IV en brug

Van 12 tot en met 30 september 2022 voeren we inspecties, reparaties en verbeteringen uit. Wegverkeer zal hinder ondervinden door wegversmalling.

Wilhelminakanaal: onderhoud Sluis V

We voeren onderhoud uit aan Sluis V in het Wilhelminakanaal van 10 tot en met 14 oktober 2022. Er is mogelijk hinder voor scheepvaart en wegverkeer.

Onderhoud brug over het Oude Maasje Sprang Capelle

We voeren onderhoud uit aan de brug over het Oude Maasje van 4 juli tot 26 augustus 2022. Er kan hinder zijn voor het wegverkeer.

Zuid-Willemsvaart: onderhoud Brug 14

Brug 14 is een platbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Nederweert. Van 11 tot en met 22 juli 2022 voeren we hier onderhoudswerkzaamheden uit.

Zuid-Willemsvaart: onderhoud Beekse Brug

We voeren onderhoud uit aan de Beekse Brug in Beek en Donk van 1 tot en met 20 augustus 2022. Er is mogelijk hinder voor scheepvaart en wegverkeer.

Wilhelminakanaal: onderhoud brug Biest-Houtakker

Van 3 tot en met 21 oktober 2022 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug Biest-Houtakker in het Wilhelminakanaal. Zo zorgen we ervoor dat de brug blijft werken.

Zuid-Willemsvaart: onderhoud brug Wielput

Van 12 tot en met 30 september 2022 voeren we inspecties en reparaties uit aan de brug Wielput bij Someren-Eind. Zo kan de brug zijn werk blijven doen.

Wilhelminakanaal: onderhoud brug Stad van Gerwen

We voeren onderhoud uit aan de brug Stad Gerwen van 5 tot en met 30 september 2022. Dit kan hinder opleveren voor scheepvaart en wegverkeer.

Wilhelminakanaal: onderhoud Brug Enschotsestraat

Van 11 tot en met 15 juli 2022 voeren we onderhoud uit aan de Brug Enschotsestraat in Tilburg. Hierdoor ontstaat hinder voor wegverkeer en scheepvaart.

Zuid-Willemsvaart: renovatiewerkzaamheden Sluis 15 en Sluis 16

We vernieuwen of herstellen de deuren van Sluis 15 en 16 van september 2022 tot en met februari 2023. Zo blijft scheepvaart vlot en veilig doorstromen.

Onderhoud Maxwell Taylorbrug in Veghel

Door het intensieve gebruik van de Maxwell Taylorbrug is slijtage ontstaan. Tussen april en augustus 2022 voeren we daarom onderhoud uit.

Nieuws