Tjeerd Roozendaal

Tjeerd Roozendaal (1967) is sinds 2021 hoofdingenieur-directeur (HID) van het regionale organisatieonderdeel West-Nederland Noord van Rijkswaterstaat.

Als beheerder van water en (vaar)wegen werkt Rijkswaterstaat aan korte- en langetermijnopgaven. Elke dag weer werken we aan beschikbare netwerken en een leefbare omgeving. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op veranderingen op het vlak van mobiliteit, klimaat en energie, samen met gebruikers en partijen in de regio. Dat maakt het zo interessant.

Tjeerd Roozendaal, hoofdingenieur-directeur (HID) West-Nederland Noord

Tjeerd Roozendaal studeerde Hydrografie aan de Hogeschool van Amsterdam en daarna Geodesie aan de faculteit Civiele Techniek en Aardwetenschappen van de TU Delft. Tjeerd startte zijn loopbaan in verschillende offshore- en baggerprojecten en werd vervolgens directeur bij ingenieursbureau Tauw.

In 2006 trad hij bij de gemeente Amsterdam in dienst en heeft daar verschillende eindverantwoordelijke managementrollen ingevuld. Tot zijn overstap naar Rijkswaterstaat in 2017 was Tjeerd directeur Ingenieursbureau en leadbuyer van het fysieke domein van de Gemeente Amsterdam.