Marlouke Durville

Marlouke Durville (1965) is sinds 2020 hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving.

Ik voel mij vooral thuis in een uitvoeringsorganisatie als Rijkswaterstaat op een plek dicht tegen beleid. Een plek waar ik zorg kan dragen voor een goed opererende organisatie waarin medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dat raakt aan een breed pallet van onderwerpen van organisatie-inrichting, efficiency en ICT tot inclusie, veilige werkomgeving, integriteit en bedrijfscultuur. Al die aspecten tref ik aan bij Water, Verkeer en Leefomgeving en kan ik mooi combineren met mijn ervaring met duurzaamheid en met innovatie.

Marlouke Durville, hoofdingenieur-directeur Water, Verkeer en Leefomgeving

Marlouke Durville studeerde in 1991 af in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Daarna was ze tot 1997 als projectleider verbonden aan het Nederlands Instituut voor Vliegduigontwikkeling en Ruimtevaart. Daarna stapte Durville over naar het ministerie van Economische Zaken, waar ze diverse managementfuncties bekleedde.

In 2010 werd ze directeur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), eerst voor duurzaamheid en leefomgeving, en later voor uitvoeringsprocessen voor subsidies. In 2018 werd Durville programmadirecteur met de opdracht van de minsterraad om Nederland voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit.