Jean Luc Beguin

Jean Luc Beguin (1957) is sinds 2022 chief procurement officer (CPO) van Rijkswaterstaat.

De dingen die we doen bij Rijkswaterstaat hebben een hoge mate van maatschappelijke relevantie. Tegelijkertijd is ons werk ook heel concreet en zichtbaar buiten. Dat vind ik zo mooi: waar je ook gaat, je komt altijd een werk van Rijkswaterstaat tegen.

Jean Luc Beguin, Chief Procurement Officer (CPO)

Beguin, die de Belgische nationaliteit heeft, studeerde af in de civiele techniek aan de Technische Universiteit Luik. In 1980 trad hij in dienst van Heerema, dat offshore-units bouwt. Hier werkte hij als ingenieur en manager. In 1994 maakte Beguin de overstap naar Rijkswaterstaat. In de afgelopen decennia is hij binnen Rijkswaterstaat in meerdere rollen werkzaam geweest, in zowel de natte als de droge tak. Hij was HID van Rijkswaterstaat Limburg en van Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO).

Van 2012 tot 2019 was Beguin ook lid van het bestuur van Rijkswaterstaat. In 2017 werd hij HID Grote Projecten en Onderhoud, waar hij zijn ervaring met het realiseren van grote projecten en programma’s en de samenwerking met de markt optimaal inzet. Ook in zijn rol als CPO staat samenwerking met marktpartijen hoog op de agenda.