Frank Schrover

Frank Schrover (1957) is sinds 2015 hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat Corporate Dienst.

Ik wil met de Corporate Dienst integrale bedrijfvoeringsdiensten met maatschappelijke meerwaarde leveren aan Rijkswaterstaat en aan de BV Nederland. En daarmee groeit de Corporate Dienst uit tot een toonaangevende organisatie met vakmanschap, lerend vermogen en oog voor vernieuwing. Waar de vraag van morgen vandaag wordt geleverd.

Frank Schrover, hoofdingenieur-directeur Corporate Dienst

Frank Schrover studeerde in 1979 af aan de HEAO in Breda en haalde daarna zijn kandidaats Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Van 1983 tot 2004 werkte hij in diverse functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij plaatsvervangend directeur Financieel-economische Zaken werd.

In 2004 vertrok Schrover naar Rijkswaterstaat, waar hij bij Oost-Nederland directeur Bedrijfsvoering werd. Van 2009 tot 2012 bekleedde hij dezelfde functie bij West-Nederland Zuid. Schrover was waarnemend HID in Oost-Nederland en Noord-Nederland. In 2014 werd hij directeur Netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en een jaar later HID bij de Corporate Dienst. In 2018 nam hij ruim een half jaar de functie van CFO waar.