Arjan Driesprong

Arjan Driesprong (1970) is sinds 2020 hoofdingenieur-directeur (HID) van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid.

Ik ben trots dat ik een belangrijke rol mag spelen in een waterrijke delta vol bedrijvigheid, met een haven van wereldformaat. Wegen, water, bruggen, keringen en tunnels zijn de bloedvaten van de regio. Samen met publieke en private partijen zijn we voorbereid op economische groei, klimaatverandering, slimme mobiliteit en duurzaamheid. En dat al meer dan 220 jaar.

Arjan Driesprong, hoofdingenieur-directeur West-Nederland Zuid

Arjan Driesprong studeerde in 1994 af in Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een jaar later als milieukundige aan de Universiteit Utrecht. In 1997 was hij als docent verbonden aan de Bestuursacademie Nederland. In 2004 werd hij manager bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, waarna Driesprong projectmanager kilometerheffing werd.

In 2010 werd hij directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid en in 2014 directeur beheer infrastructuur van de provincie Zuid-Holland. Tot 2017 was hij directeur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In 2020 keerde Driesprong terug bij Rijkswaterstaat als HID West-Nederland Zuid.