Werkzaamheden

Onderhoud Maxwell Taylorbrug; brug afgesloten voor wegverkeer van 31 juli tot 28 augustus 2023

Gepubliceerd op: 24 januari 2023, 16.10 uur - Laatste update: 2 oktober 2023, 10.29 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat verricht aannemer Dura Vermeer in juli en augustus 2023 werkzaamheden aan de Maxwell Taylorbrug. Deze ligt over de N279 en Zuid Willemsvaart in Veghel. De brug is hierdoor 4 weken volledig afgesloten voor alle wegverkeer.

Ook zijn er korte momenten met hinder zijn op de wegen naar de brug toe. De scheepvaart ondervindt ook hinder. Daarnaast verricht de gemeente in deze periode onderhoud in de buurt.

Verschillende stremmingen

Zoals hierboven aangegeven is de brug helemaal afgesloten voor al het wegverkeer van 31 juli tot 28 augustus. Daarnaast zijn de wegen er naartoe soms deels gestremd doordat de halve rijbaan afgesloten wordt. Ook de scheepvaart ervaart soms kort hinder.

We hebben onderzocht of we de afsluiting korter konden houden door de werkzaamheden 24/7 uit te voeren. Vanwege de aanwezigheid en bescherming van vleermuizen bleek het echter niet mogelijk te zijn om tussen zonsondergang en zonsopgang te werken.

Combineren van werk

Tijdens de afsluiting van de Maxwell Taylorbrug laat de gemeente Meierijstad het asfalt vanaf de brug tot de rotonde vervangen. Het gaat om de rotonde aan de zuidelijke kant van de brug op de Corridor, richting de bedrijventerreinen Dubbelen en Doornhoek. De rotonde zelf blijft gewoon open. De verkeersregelinstallatie op de kruising Rembrandtlaan/Stadhuisplein/dr. Schaepmanlaan vervangt de gemeente in dezelfde periode.

Het gemotoriseerd verkeer wordt tijdens de afsluiting zoveel mogelijk omgeleid via de grote wegen; de Rijkswegen en provinciale wegen. Op die manier wordt het gemeentelijk wegennet zo min mogelijk belast en de overlast voor bewoners beperkt. Ook voor fietsers en voetgangers komt er een omleiding.

Wat gaan we doen?

De Maxwell Taylorburg is in 1969 in gebruik genomen en wordt sindsdien intensief gebruikt, waardoor slijtage ontstaat. We laten daarom reparaties uitvoeren, zoals het vervangen van asfalt, vervangen van voegovergangen, stootplaten en (rubberen) oplegblokken én herstel van betonschades.

Planning op verzoek aangepast

De werkzaamheden stonden oorspronkelijk gepland in september 2022. Ze zijn op aandringen van de gemeente, het lokale en regionale bedrijfsleven, de openbaar vervoerbedrijven, hulpdiensten en andere belanghebbenden verplaatst naar de bouwvakvakantie 2023. Inmiddels hebben alle betrokken wegbeheerders ingestemd met de nu geldende planning.

Overzicht afsluitingen, stremming en maatregelen

VanTot
Volledige afsluiting brugmaandag 31 juli 06.00 uurmaandag 28 augustus 2023 06.00 uur
Volledige stremming Zuid-Willemsvaartzondag 13 augustus 06.00 uurmaandag 14 augustus 2023 06.00 uur
halve baan afzetting N279zaterdag 19 augustus 06.00 uurmaandag 21 augustus 2023 06.00 uur
Volledige afsluiting Rembrandtlaanmaandag 21 augustus 06.00 uurwoensdag 23 augustus 2023 06.00 uur
Volledige afsluiting Sluishoekwoensdag 23 augustus 06.00 uurmaandag 28 augustus 2023 06.00 uur

Onderhoud (vaar)wegen Zuid Nederland

We werken constant aan toegankelijke vaarwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water. Daarvoor zorgen we samen met anderen voor beheer en onderhoud van de (vaar)wegen in Zuid-Nederland en voor aanleg, onderhoud en inrichting van waterwerken, oevers en uiterwaarden.

Daarbij zoeken we steeds naar de gezamenlijke overeenkomst in een veelheid aan eisen, wensen en belangen. Desondanks zijn hinder en storingen niet altijd te vermijden. Vanzelfsprekend beperken we die hinder zoveel als mogelijk en communiceren we er op tijd over.