Verbrede A1 Rijssen-Azelo richting Enschede open voor verkeer

Nieuwsbericht

Verbrede A1 Rijssen-Azelo richting Enschede open voor verkeer

Gepubliceerd op: 31 mei 2021 - Laatste update: 31 mei 2021, 16:47

Rijkswaterstaat heeft op maandag 31 mei 05.00 uur 2021 de verbrede A1 tussen Rijssen en Azelo in de richting van Enschede geopend. Hiermee is over een lengte van 10 km een extra rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Deze extra rijstrook maakt onderdeel uit van de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Zo verbeteren we de doorstroming op de A1 en de bereikbaarheid van de regio. Hiermee stimuleren we de economische ontwikkeling in de regio.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): ‘Vandaag is de laatste 10 km wegverbreding van de A1 tussen Twello en Azelo, in de richting Enschede, open voor het verkeer. Een bijzonder moment voor de regio: bedrijven én bewoners krijgen letterlijk meer ruimte. Met minder files en een verkeersveiligere snelweg als gevolg, daar is het om te doen.

Afgerond werk

Het werk is gestart in april 2019. De extra rijstrook op de eerste 32 km tussen Twello en Rijssen is opengesteld voor het verkeer op 24 september 2020. En nu, eind mei 2021, is ook de extra rijstrook op de laatste 10 km tussen Rijssen en Azelo beschikbaar voor het verkeer.

Voor het verkeer in de richting Apeldoorn duurt het nog 1 week totdat ook daarvoor de extra rijstrook op het gedeelte Rijssen-Azelo beschikbaar is. Deze zal op maandagochtend 7 juni 2021 opengaan voor het verkeer. Daarmee is de uitbreiding van de A1 tussen Twello en Azelo een feit.

Hiermee is de capaciteit op de A1 vergroot en is de verbinding met het regionale netwerk sterk verbeterd, door aansluitingen te verruimen en veiliger te maken.

Grote ingreep

Tussen 2019 en 2025 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verbreed. Dit doen we in 2 fases. Van 2019 – 2021 tussen Twello en knooppunt Azelo. Van 2022 – 2025 tussen Apeldoorn en Twello. Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantechregio investeert de Rijksoverheid ruim 450 miljoen euro in het verbreden van de A1 tussen Apeldoorn-Azelo.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken Rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van dit deel van de A1.

Meer informatie?

Kijk voor achtergrondinformatie op de website A1 Oost. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.