Nieuwsbericht

Onderhoud John S. Thompsonbrug: Omwonende aan het woord

Gepubliceerd op: 23 februari 2021 - Laatste update: 12 juni 2023, 16:11

Om te peilen hoe de renovatie in de buurt wordt ervaren, spreken we een buurtbewoner over de huidige werkzaamheden.

‘Zo'n renovatie levert natuurlijk altijd enige overlast op. Maar het moet toch gebeuren. Als je zoiets lang niet onderhoudt, levert het gevaarlijke situaties op. Wat ik heel goed vind is, dat ze letten op de veiligheid van de mensen die bijvoorbeeld langs de weg naar de werkzaamheden staan te kijken. Toen ik bijvoorbeeld vanuit mijn werk (met werkkleding aan) even bij de brug ging kijken, werd ik aangesproken met de vraag van welk bedrijf ik was en of ik een hesje en veiligheidshelm op wilde doen. Niet op een belerende manier, maar om te beschermen.’

‘De bouwers zijn ook heel aanspreekbaar als het gaat om vragen rondom overlast of de afzetting van de brug. Ze staan ervoor open om mee te denken met de mensen uit de buurt en gaan snel over tot actie. Dit heb ik met Rijkswaterstaat weleens anders gezien.’

Bedrijven uit de buurt betrokken

Daarnaast is het fijn dat er veel met bedrijven uit de buurt wordt gewerkt. Ik zie heel veel kleine ondernemers uit de omgeving een bijdrage leveren. Veel grote bouwbedrijven werken alleen binnen hun eigen netwerk met de goedkoopste leveranciers, hier gebeurt dat niet. Zo profiteer je allemaal een beetje van zo’n project.