Toolbox Slim Reizen

De Toolbox Slim Reizen biedt een overzicht van de belangrijkste maatregelen die mobiliteitsgedrag beïnvloeden. 

De toolbox is bedoeld om te inspireren en te ondersteunen bij het kiezen van de meest kansrijke maatregelen voor een specifieke situatie. De focus ligt hierbij op de toepassing binnen het onderdeel Slim Reizen van de Hinderaanpak met zowel kortetermijneffecten als structurele mobiliteitseffecten. De toolbox bestaat uit factsheets en praktijkvoorbeelden.

Er zijn 51 resultaten gevonden.

Factsheet: Fiets- en voetgangerspont

Bij wegwerkzaamheden waarbij een bestaande oeververbinding (gedeeltelijk) komt te vervallen, kan als tijdelijke maatregel een veerpont worden ingezet.

Praktijkvoorbeeld: Slim Roosteren op de Nijmeegse Campus

Vanaf collegejaar 2018-2019 zijn roostertijden op de Nijmeegse Campus aangepast om de spitsdrukte te spreiden. Hierdoor is de drukte in het OV afgenomen.

Factsheet: Monitoring verkeer

Er zijn verschillende vormen van verkeersmonitoring mogelijk om de verkeershinder als gevolg van wegwerkzaamheden te kunnen monitoren en te kunnen sturen.

Factsheet: Pre-trip: websites en andere (eigen) kanalen

We hebben eigen kanalen en kanalen van partners om informatie over wegwerkzaamheden te delen. Websites spelen een grote rol bij het communiceren van hinder.

Factsheet: Mobility as a Service (MaaS)

MaaS gaat om het zoeken, boeken en betalen van reizen via 1 digitaal platform bij diverse aanbieders.

Factsheet: Online- en socialmediacampagnes

Online en socialmediakanalen bieden goede mogelijkheden om weggebruikers of inwoners van een gebied te bereiken.

Factsheet: Actuele navigatiekaarten

Op verschillende manieren worden omleidingsroutes en afsluitingen tijdens wegwerkzaamheden gecommuniceerd naar de weggebruiker.

Factsheet: E-bike probeeraanbod

Het e-bike probeeraanbod is bedoeld om mensen kennis te laten maken met een e-bike en te ervaren hoe het is om met de e-bike te reizen.

Factsheet: In-appnotificaties

Een nieuwe manier van informeren zijn in-appnotificaties. Automobilisten worden tijdens werkzaamheden geïnformeerd over hinder op hun route.

Praktijkvoorbeeld: Snelle fietsroute Sittard-Maastricht

Om de fiets in Nederland een belangrijke en hoogwaardige modaliteit te laten zijn en blijven, is een Schaalsprong Fiets nodig.

Factsheet: Fietsbeloningsprojecten

Fietsbeloningsprojecten zijn projecten die worden ingezet om inwoners, werknemers of bezoekers te stimuleren (meer) te fietsen.