Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN)

Voor het plannen van wegwerkzaamheden gebruikt Rijkswaterstaat het Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN). Opdrachtnemers gebruiken SPIN om werkzaamheden te melden. Rijkswaterstaat beoordeelt vervolgens de werkzaamheden, plant ze in en zorgt voor communicatie naar de weggebruiker.

De applicatie SPIN ondersteunt het proces van het plannen van werkzaamheden. Hieronder valt ook de aanvraagprocedure van verkeersmaatregelen door opdrachtnemers bij de verkeersloketten van Rijkswaterstaat.

Nieuws

Wat betekent SPIN voor u?

Voor u als opdrachtnemer betekent het gebruik van SPIN een landelijk uniforme manier van aanvragen van een verkeersmaatregel bij Rijkswaterstaat. Bij alle verkeersloketten dient u op eenzelfde wijze uw aanvraag in.

Inzicht in verkeersmaatregelen

SPIN biedt een schematisch overzicht van de wegsituatie waarop de gevraagde verkeersmaatregel gevisualiseerd wordt. Ook toont het een overzicht van uw aangevraagde maatregelen, met de bijbehorende status. U heeft dus direct inzicht in aangevraagde, goedgekeurde of afgewezen maatregelen.

Toegang tot SPIN

Als opdrachtnemer heeft u via internet toegang tot SPIN. Om in te loggen heeft iedere medewerker een individuele inlognaam en wachtwoord nodig. Deze inloggegevens ontvangt u van het verkeersloket.

Systeemeisen

Om SPIN te kunnen gebruiken, heeft u een werkstation nodig waarop de browser Firefox 35 (of een nieuwere versie) draait.

Gebruikershandleiding

De gebruikershandleiding vindt u in SPIN via de knop ‘Help’. Via ‘Help bij’ gaat u direct naar het gedeelte van de handleiding met informatie over het scherm waarop u zich bevindt.

Instructiefilms

Bekijk de instructiefilmpjes over het gebruik van SPIN via onderstaande links:

Onderliggende pagina